Egy vagyonba kerül a Huawei Mate X kijelzőjének cseréje

A mobilokra minden esetben érdemes tokot és üvegfóliát beszerezni, hiszen ha sérül a készülék, akkor a javításért komoly pénzeket kérnek el, a hajlítható mobilok esetében pedig természetesen még magasabb ez összeg.

A Huawei némi halogatás után végre kiadta a Mate X-et, igaz egyelőre még erősen limitált az elérhetősége, ráadásul a 2.200 eurós árcímke se a földi halandóknak kedvez. A gyártó végre felfedte a javítási költségeket is, amelynek ismeretében valószínűleg még jobban vigyáznak majd rá a tulajok.

Ahogy azt már megszokhattuk, ezúttal is a kijelző cseréje a legdrágább. A hajlított panel sérülése esetén 7.080 jüant, azaz 909 eurót kell fizetnünk, ami olyan 300.000 Ft-nak fele meg. A következő a sorban maga a chipset, amely 510 euróba fájna, ám szerencsére ez nem igazán szokott tönkremenni.

Az akkumulátor meglepően jó árban van, hiszen 35 euróba kerül a cseréje, és a készülékház cseréjét is megúszhatjuk 45 euróból. A kamera cseréjének ára már kicsit borsosabb, de még ez sem tűnik vészesnek a maga 90 eurójával. Ezekben a árakban egyébként már maga a cserealkatrész és a szerelés díja is benne van.

A fentiek kínai árak, hiszen egyelőre csak náluk elérhető a készülék. Minden bizonnyal hamarosan Európában is megjelenik majd a Mate X, és valószínűleg itt a javítási díjak is feljebb mennek kicsit. Aki tehát a jövőben ilyen mobil beszerzését tervezi, annak mindenképp érdemes vigyáznia rá, mert a kijelző cseréje egészen horror összegbe fájhat.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá