Egymást szívatja az Intel és az AMD

A kisebb odaszólogatások már megszokottnak számítanak a riválisok között, külső szemlélőként pedig mindig jókat lehet ezeken derülni, és a mostani szituációt is sokan megmosolyogják majd.

Az Intel úgy gondolta, hogy megünneplik az x86-os technológia 40. évfordulóját, és kedveskednek a felhasználóknak ez alkalomból. Ki is írtak egy nyereményjátékot, ahol a Core I7-8086K processzorát lehetett megnyerni. Ez egyébként egy jubileumi limitált kiadás, melyet a Computexen mutattak be.

A játékban sajnos nem minden ország vehetett részt, így mi is kimaradtunk belőle, ennek ellenére sokan jutottak hozzá a bivalyerős 6 magos Intel processzorhoz. Az AMD-nél ekkor úgy érezték, hogy ez egy remek alkalom arra, hogy megcsipkedjék a riválist, és népszerűsítsék a saját processzorukat.

Az AMD ekkor bejelentette, hogy ők is megünneplik az x86 évfordulóját, és az Intel nyereményjátékában az első 40 szerencsés nyertesnek lehetőséget biztosítanak arra, hogy a 6 magos Core I7-8086K processzorukat egy 16 maggal rendelkező Ryzen Threadripper 1950X-re cseréljék.

Az Intel persze nem hagyta szó nélkül, és a Twitteren üzenve csapta le a magas labdát: “Ha ti is szerettetek volna az Intel Core I7-8086K processzorból, csak kérnetek kellett volna.”

Forrás: Prohardver

 

Szólj hozzá