Egyre bizonytalanabb a Samsung Galaxy Fold megjelenése

Levélben értesítette a Samsung az Galaxy Fold-ra előrendelést leadó vásárlókat, és az üzenet alapján még az sem biztos, hogy egyáltalán megjelenik majd a készülék, hiszen egyértelműen a rendelés törlésére hívják fel a figyelmet.

A hajlított telefonok áttörése nem igazán úgy indult, ahogy azt tavaly elképzeltük. A két legnagyobb gyártó szinte fej-fej mellett tudta le a véghajrát, és végül bemutatták az általuk megálmodott készülékeket. Míg a Huawei mobilja csak később érkezik, addig a Samsung már kiküldte a  tesztelőknek a mobilt, ám ez nem sült el jól.

A tesztkészülékekből elég sokkal gond adódott, és minden esetben a kijelző adta meg magát. Állítólag a gyártói teszteken jól szerepelt flexibilis AMOLED panel, ám ezek valószínűleg gépi tesztelések voltak, és nem számoltak az emberi tényezővel. A mobilokat a folyamatos meghibásodások miatt azonnal visszahívták, a megjelenést pedig elhalasztották. A legfrissebb hír, hogy az előrendelőket e-mailben kereste fel a Samsung, és a következő lehetőségekből választhatnak.

Május 31-ig bárki lemondhatja a rendelést, és természetesen maradéktalanul visszakapja a pénzét. Ha eddig az időpontig nem szállítják ki a Galaxy Fold mobilokat, akkor automatikusan törlik az előrendeléseket. Ha valaki úgy dönt, hogy ő mindenképpen megvárná a mobilt, akkor ezt külön kell jeleznie a gyártó felé, és így a megjelenés után rögtön megkapná azt. Utóbbit persze még mindig le lehet majd mondani a jövőben.

Ez alapján egyébként nem vennénk mérget arra, hogy a Galaxy F valaha is napvilágot lát majd a jelenlegi formájában. Konkrét időpont és egyéb infók nélkül nagyon úgy tűnik, hogy a Samsung sem tudja mi tévő legyen. Valószínűleg gőzerőkkel keresik a megoldást, de már így is rengeteg pénzt elvihetett a termék, amely a mostani formájában egyértelműen nem kerülhet ki a piacra. Persze még így is jobban jártak mint a Galaxy Note 7 esetében, hiszen ott már a vásárlóktól kellett visszahívniuk a készülékeket.

Forrás: Napidroid

Szólj hozzá