Egyszerűen nem tudnak eleget gyártani a kompakt, hajlítható képernyős Oppo Find N-ből

Kevesebb, mint egy hónappal ezelőtt mutatták be a hajlítható képernyővel és egyúttal rendkívül kompakt méretekkel rendelkező, módfelett vonzóra sikerült Oppo Find N készüléket. A mobil annyira népszerű, hogy az első legyártott kész lett már el is fogyott. Akkora a kereslet az okostelefon iránt, hogy a gyártó képtelen lépést tartani a megrendelésekkel, amelynek az eredménye az, hogy a vásárlóknak ellátási gondokkal kell szembenéznie.

Megközelítőleg 1 millió potenciális vásárló rögzítette igényét a készülékre, de egy jó részüknek ugyanúgy várakoznia kell, mintha csak újgenerációs konzolt, vagy videokártyát szeretnének. Az Oppo China elnöke Liu Bobbee nemrégiben azt nyilatkozta, hogy a kereslet legfőbb oka a rendkívül vonzó, 1200 dolláros vételár, illetve a mobil kompakt kialakítása, amelyet a belső képernyőn lévő szinte teljesen láthatatlan gyűrődés is tovább fokoz.

A globális gyakorlattal ellentétben az okostelefonok foglalása Kínában egy kicsit máshogy működik: ha valakinek megtetszik egy készülék, akkor az e-mail címével regisztrál, amelyre később elküldik a tájékoztatást a készletek beérkezéséről. Ilyenkor tehát az 1 millió felhasználó még nem feltétlenül áll készen a készülék megvásárlására, csak jelzi az igényét, illetve azt, hogy fontolóra vette az adott termék megvételét.

Ennek ellenére ez a rengeteg regisztráló egyértelműen arra utal, hogy az Oppo hajlítható képernyős telefonja iránt hatalmas az érdeklődés. Az egészben csak az a sajnálatos, hogy az Oppo Find N nem kerül majd nemzetközi forgalmazásba, pedig kompakt kivitelű, olcsó(bb) hajlítható kijelzős telefonra ezeken a partokon is megvolna az igény. Abban azért reménykedhetünk, hogy idővel a globális piacra is kidobnak majd egy hasonló okostelefont, ilyesmi dizájnnal és árazással.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá