Elárulták, hogy mikor érkezhet a következő PlayStation!

A PlayStation 4 már lassan 5 éves lesz, így egyre inkább adódik a kérdés, hogy vajon mikor fogják nyugdíjazni, és mikor érkezik majd az utód, amiről egyébként elképzelhető, hogy az utolsó generáció lesz majd.

A Sony egyik első embere, John Kodera hozta nyilvánosságra, hogy szerinte még legalább 3 évet kell várnunk az új konzolra, mivel leghamarabb 2021-re tervezik a megjelenését.

Azt is elárulta, hogy a PS4 már az életciklusa végén jár, és egyre kevesebb fogy belőle, ezáltal a profit is erősen csökkenni kezdett. Ez persze nem zavarja őket, hiszen már gőzerővel dolgoznak a következő projekteken.

Eddig nagyjából 79 millió darabot értesítettek a 4. generációból, így maximálisan elégedettek lehetnek az eladásokkal. Általában 6-7 évente követik egymást a konzolok, ám a remek eredmények miatt megnyújtották a ciklust, ami ezúttal minimum 8 évre nyúlik majd (feltéve, hogy tényleg megkapjuk majd 2021-ben az új konzolt).

Érdekes hír még, hogy az Ubisoft elnöke, Yves Guillemot szerint a következő konzolgeneráció lehet majd egyben az utolsó is. Utána már a stream képes eszközök és szolgáltatások vehetik majd át a helyüket. Ez teljesen logikusnak tűnik, mivel a zene (Spotify, Apple Music, Tidal) és a filmipar (Netflix, Amazon, Hulu) is ebbe az irányba tart.

Forrás: Ladbiblie

 

Szólj hozzá