Elásta a csatabárdot az Apple és a Qualcomm

Nem hittük volna, hogy ilyen gyorsan lezárul a két cég háborúja, amely már évek óta elhúzódott. Az Apple állítólag mélyen a zsebébe nyúlt a lezárás érdekében, így a következő években is megmarad a partneri viszony közöttük.

Az Apple és a Qualcomm között folyamatosan romlott a viszony, hiszen oda-vissza perelték egymást az elmúlt években, és kb. 80 bírósági ügyben próbáltak érvényt szerezni az igazuknak a másik rovására. Ezekben gyakorlatilag minden előfordult, az piaci visszaéléstől kezdve egészen az ipari kémkedésig. A következmény az Apple-nek fájt jobban, hiszen Amerikában és Németországban is több iPhone forgalmazását betiltották a szabadalmi visszaélések miatt.

Éppen ezért meglepő, hogy most a semmiből bejelentették, miszerint peren kívül megállapodott egymással a két gigacég. Az Apple állítólag egy nagyon komoly összeget fizetett a Qualcomm-nak, amely egyes források szerint 5-6 milliárd dollár közé tehető. Az egyezség magában foglalja, hogy a felek azonnali hatállyal felfüggesztenek minden egymás ellen indított pert.

Immáron Tim Cook is megnyugodhat

Ezzel együtt azt is a nyilvánosságra hozták, hogy a felek 6 éves megállapodást kötöttek egymással, amely két évvel opcionálisan meghosszabbítható, így a Qualcomm tovább is a cupertinói cég beszállítja marad. Sok minden közrejátszhatott ebben, hiszen állítólag az Intel nem tudta volna leszállítani időben az 5G-s modemeket az almás cégnek, ezt pedig időben le kellett reagálniuk.

Állítólag még a Huawei is szóba jött mint beszállító, amit Amerikában nem néztek volna jó szemmel, így ez az egyezség tűnt a legésszerűbb választásnak. Ezt igazolni látszik az a tény, hogy az Intel immáron hivatalosan is megerősítette, miszerint leállnak az 5G-s modemek fejlesztésével, amely minden bizonnyal a fenti egyezség következménye.

Forrás: AppleInsider

Szólj hozzá