Elbúcsúzhatunk régi kedvenceinktől a legújabb Android alatt?

Az Android P fejlesztői környezetében érdekes dolgot találtak, miszerint meglesz határozva egy minimum API verzió, amely ha nem teljesül, akkor az adott program nem fog elindulni.

Az Android P-nél a minimum API verzió a 17-es, ami a 4.2-es Jelly Bean-nek felel meg. Ezáltal ha egy programot ennél korábbi verzióra írtak, akkor nem fog elindulni, csak egy üzenetet kapunk majd:
“Ez az alkalmazás régebbi android verzióhoz készült, és nem fog megfelelően működni. Ellenőrizze, van-e frissebb változat, vagy forduljon a fejlesztőjéhez.”

A Google elkötelezett amellett, hogy a Play áruházban található alkalmazások naprakészek legyenek. Így minden újonnan feltöltött alkalmazásnak működnie kell a legújabb Android verziókkal, és amelyeket nem frissítenek, azokat nyugdíjazzák majd.

Az Apple is hasonlóan tartja karban alkalmazás boltját, az App Store-t. A régi, nem frissített alkalmazásokat eltávolítja, sőt, ha a felhasználó az iCloud biztonsági mentésből akarja visszaállítani őket akkor is figyelmeztető üzenetet kap, vagy egyáltalán el sem indulnak.

forrás: Gsmarena

Szólj hozzá