Elfelejtett minta, képernyőzár törlése, feloldása telefonon (Android és iOS)

Számtalanszor előfordult már, hogy valaki elfelejtette a kijelzőt feloldó mintát vagy jelszót, amivel be lehetett lépni az adott okostelefonba, vagy netán táblagépbe. Ilyenkor az ember mehet a szervizbe, ahol aztán vagy megoldják a problémát, vagy nem, az meg külön öröm tud lenni, amikor egy használt okostelefont elfelejt az előző gazdája feloldani, visszaállítani. Ilyen esetekben jöhet képbe a Dr.Fone eszköztár azon része, amely képes törölni az elfelejtett mintát, képernyőzárat, és fel tudja oldani a készüléket, futtasson akár iOS, akár Android operációs rendszert.

Letöltési linkek:

Android készülékek feloldása

Természetesen az első és egyben teljesen jogos kérdés az lehet, hogy miért épp ezt az eszközt válaszd arra, hogy a bevezetőben leírt problémát megoldd. A válasz teljesen egyszerű: az eszköz segítségével mindössze 5 perc alatt fel lehet oldani bármilyen Android operációs rendszert futtató készüléket, és nem számít, hogy mintával, valamilyen kóddal, vagy ujjlenyomattal zárolták az adott eszközt.

Ráadásul bizonyos LG és Samsung okostelefonok és táblagépek adatvesztés nélkül is feloldhatók. A Dr.Fone szoftveres eszközének tudománya természetesen nem áll itt meg, más gyártók készülékeit is fel lehet vele nyitni, ám a folyamat ezen esetben az adatok elvesztésével járhat.

Az eszköz képes bármilyen zárolást semlegesíteni, és egyáltalán nem igényel technikai tudást a használata, a szoftver képes megkerülni az Android készülék zárolási képernyőjét.

iPhone-ok, iOS eszközök feloldása

A folyamat hasonló iOS operációs rendszert futtató készülékeken, ám azért akadnak különbségek is. Fenemód kellemetlen tud lenni, ha valaki elfelejti az iCloud jelszavát, ilyenkor aztán már nem lehet többé hozzáférni a telefonhoz, kvázi ki vagyunk zárva belőle. A Dr.Fone segítségével könnyedén eltávolíthatod az iCloud aktiválási zárat, és gond nélkül bejuthatsz az iPhone-odba, de ennek sajnos van egy feltétele.

Lehet kritizálni az Apple-t, de az iCloud védelmük iszonyatosan jóra sikeredett, ezért ahhoz, hogy ez a metódus működjön, az iOS-t vagy iPad OS-t futtató eszköznek jailbreakelve kell lennie. Ez ahhoz hasonló, amikor az Android rendszert futtató készülékeken root, vagyis mondhatni rendszergazda jogosultságot nyerünk, ilyenkor teljesen a felhasználó irányítása alatt áll az adott szerkezet. Nem mindenki számára ajánlott ez az opció, érdemes jól meggondolni, hogy élünk-e vele, vagy sem.

Igazából egyik esetben sincs szükség másra, mint egy megfelelő adatkábelre, egy kompatibilis operációs rendszert futtató számítógépre, illetve magára az eszközre, amelyet szeretnénk feloldani. A Dr.Fone feloldó szoftveréhez egy régebbi laptop is tökéletesen megfelel, akár Mac, akár Windows rendszerrel van telepítve.

Letöltési linkek:

Megjegyzés: bár a Dr.Fone szoftvere igen fejlett, nem biztos, hogy minden készülék esetében sikerrel fogsz járni, illetve bizonyos esetekben csak az adatok törlésével lehetséges a telefon vagy táblagép feloldása. Ez sok mindentől függ (gyártó, szoftververzió, stb.)

Forrás: Dr.Fone

Szólj hozzá