Elhalaszthatják az Apple AR/VR headsetének bemutatóját

Egyre többet hallani arról, hogy az Apple egy kiterjesztett és virtuális valóságra egyaránt kiélezett headset fejlesztésén dolgozik, mégpedig az értesülések szerint gőzerővel. Ám a legfrissebb információk szerint hiába minden igyekezet, fennakadások történtek, amelyek miatt a készülék forgalmazása a következő évre csúszhat.

Az új és kevésbé vidám hírek a Bloomberg jóvoltából kerültek napvilágra. A sajtóorgánum úgy tudja, hogy eredetileg az idei WWDC-n szerették volna leleplezni az Apple AR/VR szemüvegét, ami már ősszel fel is került volna a boltok polcaira. Egy bennfentes, anonim forrás szerint a halasztás okai között hardveres és szoftveres problémák egyaránt akadnak. A headset túlmelegszik, és a kiterjesztett valóságot biztosító kamerákkal is gondok vannak.

Ezeknek a problémáknak az eredményeképpen a headsetet valószínűleg az idei év vége felé jelentik be, és csak 2023-ban kerül a boltok polcaira. Az almás gyártó valószínűleg tudásának színe javát bele fogja pakolni ebbe a készülékbe, ami a várható vételáron is meg fog látszani. Egyes hírek szerint a készülék 2000 dollárnál is többe kerülhet majd, amikor forgalomba kerül.

Forrás: Bloomberg

Szólj hozzá