Elkaszálhatják a Samsung Galaxy S21 FE-t

Sajnos nem tudunk jó hírekkel szolgálni azoknak, akik már várják a “zászlóshajó-gyilkos” Samsung Galaxy S21 FE leleplezését. A legfrissebb értesülések szerint ellátási nehézségek miatt a koreai vállalat az utolsó pillanatban kénytelen volt lemondani a debütálást, és az alkatrész megrendeléseket is visszavonta, így esélyes, hogy a készülék nem fog megjelenni.

A Samsung Galaxy S21 FE nehéz helyzetéről a gyártó partnerei számoltak be az ETNews nevű helyi médiaorgánum számára. Ők egy értesítést kaptak a vállalattól, mely szerint a készülék gyártása mostantól szünetel. A Samsung ráadásul felfüggesztette az okostelefon alkatrészeinek gyártására vonatkozó megrendeléseket, a gyártóval kapcsolatban álló és az ellátási láncban résztvevő felek szerint ez azt jelenti, hogy a cég úgy döntött, hogy kaszálja a Galaxy S21 FE-t.

Az okostelefon belsejében Qualcomm Snapdragon 888 lapkakészlet végezte volna a számításokat, akárcsak a Samsung Galaxy Z Fold 3 és Galaxy Z Flip 3 készülékek esetében. A komplett iparágakat sújtó globális processzorhiány állítólag arra kényszerítette a céget, hogy lemondjon az egyik telefon megjelentetéséről. Bennfentes források szerint végül a Samsung Galaxy S21 FE kapott kaszát, hogy a hajlítható mobilok gyártásában ne legyen fennakadás. Nyilvánvaló, hogy ezek a modellek sokkal nagyobb presztízsértékkel bírnak a Samsung számára, mint egy megfizethető(bb) árú, de hagyományos kialakítású prémium készülék.

Igazából arra még van némi esély, hogy valamikor később mégiscsak megkezdik a Galaxy S21 FE gyártását, feltéve, hogy a Samsung úrrá tud lenni az alkatrész hiányon. Azt viszont érdemes észben tartani, hogy a Qualcomm vezetője nemrégiben azt nyilatkozta, hogy a chiphiány egészen év végéig eltarthat, az Intelnél pedig még ennél is pesszimistábban látják a helyzetet, szerintük a hiány még évekig maradni fog. A Samsung a Bloombergnek ugyan nem nyilatkozott egyértelműen az üggyel kapcsolatban – mégsem részletezhetik egy még ki sem adott termék ügyes bajos dolgait – de lényegében cáfolták az ETNews értesüléseit. Persze nem ez lenne az első alkalom, hogy valamit hivatalosan cáfoltak, aztán mégis megtörtént, ugyanakkor az eredeti publikáció törlésre került, ami ad egy csavart az egész történésnek.

Forrás: GizChina

Szólj hozzá