Elmaradhat az Apple októberi eseménye

Októberben volna esedékes az Apple következő eseménye, amelyen iPad és Mac készülékek érkezésére lehetne számítani. Egy nagy tiszteletben lévő Apple-elemző, Mark Gurman viszont úgy véli, hogy ennek megrendezésére idén nem kerül sor.

Először is, nem kell pánikolni, korábban is előfordult már, hogy az Apple bizonyos termékeket külön rendezvény nélkül, csupán sajtóközlemények révén mutatott be, csupán az iPhone leleplezéseket tartják meg mindig, kivétel nélkül. És hogy az októberi esemény miért lesz kaszálva? Az elemző úgy véli, hogy szimplán csak azért, mert nincs elég terméke a cégnek ahhoz, hogy felépítsen köréjük egy teljes keynote-ot. Így aztán az Apple vezetősége úgy véli, hogy néhány időben egymástól távol eső, kisebb bejelentés hatásosabb lehet, mint egy nagyobb bemutató.

Mark Gurman valószínűleg nem téved, mert az októberi eseménnyel kapcsolatban sem szóbeszédek, sem kedvcsináló teaserek nem jelentek meg, így sanszos, hogy a következő hónapban nem lesz nagyobb Apple-bemutató. Ez persze nem jelenti azt, hogy termékek sem érkeznének. Gurman úgy tudja, hogy az almás gyártó még 2022 vége előtt leleplezi az M2 és M2 Pro processzorral szerelt Mac mini-t, valamint számítani lehet 16 hüvelykes MacBook Pro modellekre, amelyeket az M2 Pro és az M2 Max lapkák hajtanak majd.

Az elemző szerint 11 és 12,9 hüvelykes iPad Pro modellek is megjelenhetnek még az idén, ezeknek a belsejében M2 szilikon végzi majd a számításokat. Azt azért érdemes megemlíteni, még ha a következő hónapban, hónapokban leleplezésre is kerül néhány Mac Pro modell, a készülékek kiszállítása nagy valószínűséggel csak jövőre kezdődhet meg. Úgy véljük, hogy a háttérben lévő okokat nem kell magyarázni.

Amire Mark Gurman szerint nem igazán érdemes számítani, az egy új generációs AirPods Max, viszont egy új Apple TV modell megjelenése A14 processzorral és több operatív memóriával cseppet sem valószínűtlen. Kíváncsian várjuk, hogy az elemző jóslatai közül melyek valósulnak meg, és ha már nem lesz októberi Apple rendezvény, reméljük, legalább érkezik néhány érdekesség az almás gyártótól, még az év vége előtt.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá