Előrendelési csúcsot döntött a Samsung Galaxy S8

Már a hivatalos bejelentés előtt is szokás szerint óriási érdeklődés övezte a Samsung idei csúcskészülékeit. A két új modell iránti nagy kereslet továbbra sem tűnik enyhülni, amit mi sem bizonyít jobban, mint a koreai cég által közzétett előrendelési adatok, melyek szerint az S8 és az S8+ rendesen lekörözi az eddigi elődöket. 

Az 550.000 darab – csak Dél-Koreában leadott – előrendelés már önmagában is elképesztő, főleg ha még hozzátesszük, hogy a több, mint fél millió készülék mindössze két nap leforgása alatt került előjegyzésre. Ez a volumen jó ötszöröse az S7-re érkezett rendeléseknek, és majd háromszorosa azoknak, akik a Note 7-et akarták megkaparintani az elsők között. Nem véletlenül adják egymásnak a kilincset a helyi majdnem 3000 Samsung boltban, ugyanis az eladók bevallása szerint, az üzletekbe érkező ügyfelek közel 80%-a csak az előrendelés miatt jön.

Természetesen a Samsungnál mindent meg is tesznek azért, hogy minél többen vágyjanak az új büszkeségükre, ugyanis nem csupán a remek telefont kapják a jelentkezők. A gyártó ajándékba kínál egy Bluetooth hangszórót, vagy amennyiben ez nem felelne meg az igényeknek, egy 350 dolláros ajándékutalvánnyal kedveskedik a számukra bizalmat szavazóknak.

Nem csak az anyaországban gyűlnek szép számban az előrendelések, hiszen a hivatalos információk szerint Nagy-Britanniában is meghaladták már az előző évi számokat a vásárlói szándékok annak ellenére, hogy az árak megemelkedtek. Ez sem fogja vissza a lelkes felhasználókat, ugyanis az információk szerint a növekedés aránya számottevő, meghaladhatja a 10%-ot is.

A Samsung globálisan nem kisebb célt tűzött ki maga elé, minthogy az egy év alatti eladások meghaladják a tavaly, szintén rekordot jelentő S7 értékesítést, ami a 2016-os évben 49 milliót számlált. Erre jó esélye van a koreai gyártónak, ugyanis elemzők számítása szerint csupán egy hónap leforgása alatt 13 millió S8 találhat gazdára világszerte.

A statisztikákat elnézve tényleg már csak az a kérdés merülhet fel az emberben, hogy meddig mehet vajon el a Samsung az árazásban, hogy az még mindig ne legyen visszatartó erő egyre nagyobb és nagyobb tömegek számára.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá