A Lenovo piacra dobta a világ első hajlítható tabletjét

A Lenovo még tavaly májusban jelentette be a ThinkPad X1 Fold tabletet, amely igazán különleges készüléknek ígérkezik, ám ennek ára van, és bizony mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, ha ilyet szeretnénk.

A Lenovo végül csak megcsinálta, és piacra dobta a világ első hajlítható tabletjét a ThinkPad X1 Fold személyében, amely végre előrendelhető státuszba került. A ThinkPad névből már sejthető, hogy prémium termékről van szó, amely egyébként kissé késve érkezett, hiszen eredetileg az év elejére ígérték.

A 13,3 colos OLED kijelző 4:3-as képarányú, és 2048 x 1536 pixeles felbontással rendelkezik, így jóval nagyobb az átlagos tableteknél. Az Intel Core i5-L16G7-es 5 magos alacsony fogyasztású processzora került bele, amely mellé 8GB memóriát kapunk, és akár 1 TB-os NVME SSD-vel is kérhető a készülék.

A ThinkPad X1 Fold-hoz billentyűzet is jár, amelyet kétféleképpen is használhatunk. Ha a tabletet kinyitott állapotban használjuk a hozzá járó tartóval, akkor asztalunkra téve a teljes képernyőt kihasználhatjuk.

Amennyiben viszont éppen utazunk, akkor a tabletet félbehajtva a billentyűzet pontosan ráillik a kijelző felére, és így egy kisméretű laptopot kapunk.

A ThinkPad X2 Fold-ot természetesen minden extrával felszerelték, így a Wi-Fi 6 támogatás sem maradt ki, de akár 5G támogatással is kérhető. Valószínű sokan örülni fognak neki, hogy a készüléken nem Android, hanem Windows 10 fut, így munkára is jó választásnak tűnik. Az ára viszont elég borsos, hiszen 2.500 dollárt kérnek a 256 GB-os SSD-vel szerelt verzióért. Egyenlőre nem tudni, hogy itthon mikor lesz elérhető, de ennek fényében nem lepődnénk meg egy 7 számjegyű árcédulán.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá