Előrendelhető státuszt kapott a Zeiss különleges fényképezőgépe

A gyártó még 2018-ban jelentett be egy érdekes fényképezőgépet, amely mostanra került olyan állapotban, hogy piacra dobják. Ennek különlegessége, hogy Androidot futtat, így akár azonnal szerkeszthetjük fényképeinket, ám ennek bizony súlyos ára van.

A Zeiss ZX1 igazi kuriózum lehet, hiszen amellett, hogy egy profi fényképezőgépről van szó, még az retusálást is el lehet rajta végezni. Az Androidot futtató masina még kijelzőt is kapott, ráadásul még az Adobe Lightroom CC is telepítve van rá.

37,4 megapixeles felbontású lencsét kapunk, full-frame érzékelővel és 35 mm-es F2 Distagon optikával. A beépített 512 GB-os SSD-n tárulhatjuk képeinket, amelyet természetesen RAW formátumban tudunk elmenteni, az utómunkát pedig a 4,3 colos HD felbontással bíró kijelzőn tudjuk elvégezni.

Ez így elsőre egy kicsit karcsúnak tűnik, hiszen bizonyára jóval körülményesebb a dolog, mintha azt az otthoni gépünkön végeznénk el egy nagyobb monitoron. Ehhez még jön a nem túl barátságos árcédula, amely 6.000 dollárt kóstál. Valószínűleg jóval jobban járunk, ha külön vesszük meg a céleszközöket, tehát egy fényképezőgépet és mellé egy laptopot/tabletet.

A Zeiss is eléggé óvatosnak tűnik, hiszen egyrészt már két éve bejelentették a ZX1-et, másrészt pedig most is csak e-mailben jelezték a felhasználóknak, hogy kezdetét veszi az előrendelés időszak. Valószínűleg ezzel is az igényeket próbálják felmérni, hiszen eleve egy drága készülékről van szó, amellyel kapcsolatban elképzelhető, hogy még a gyártó sem bízik a sikerességében.

Forrás: TheVerge

Szólj hozzá