Eltávolították a Google Play egyik legveszélyesebb alkalmazását

Igaz ugyan, hogy a Google Play a legbiztonságosabb forrás ahhoz, hogy alkalmazásokat telepítsünk az androidos készülékünkre, azonban vannak programok, amik ravaszul átcsúsznak az ellenőrzési rostán, és rosszabb esetben még tönkre is teszik a készülékünket. Ezek közül az egyik legádázabbnak intett búcsút nemrég a Google.

Az említett Spyware applikáció “System Update” névre hallgatott, és a letöltési száma 1 és 5 millió közé tehető. Az alkalmazás egészen egyszerűen az emberi türelmetlenséget, kíváncsiságot, és talán butaságot használta fel arra, hogy mobilokat fertőzzön meg, hamis mentőövet dobva azoknak, akik nem tudták kivárni a szoftverfrissítést, vagy éppen értesültek róla, hogy nem is lesz elérhető a készülékükre az új Android.

Az alkalmazás igencsak gyanúsan viselkedett. Természetesen a várt eredményeket egyáltalán nem produkálta, hiszen a telepítés és indítás után csupán annyit írt ki, hogy: “Sajnálatos módon a frissítési folyamat megállt.” Ezután annak ellenére, hogy mindenki kilépett az alkalmazásból, az a háttérben aktívan tevékenykedett, és kiberbűnözőknek továbbította a felhasználók helyadatait.

Annak ellenére, hogy szinte csak negatív kritikát kapott az alkalmazás, 3 év után csak most jutottak el oda, hogy töröljék.

Forrás: AndroidAuthority

Szólj hozzá