Eltűnnek az adatok a Google Drive meghajtókról

A közelmúltban mindenféle internetes fórumon felhasználók tucatjai kezdtek el arra panaszkodni, hogy adatok tűnnek el az általuk használt Google Drive meghajtókról. Eleinte senki nem vette komolyan az ügyet, de később a Google is elismerte, hogy valami nem stimmel a népszerű felhőtárhellyel.

A Google Drive asztali változatában van egy hiba, és ez okozza a jelenséget. Lényegében az történik, hogy szinkronizáció közben a program törli a tárhelyről a rajta tárolt friss adatokat, és visszaáll egy akár hónapokkal ezelőtti állapotra, miközben értékes fájlok, állományok tűnhetnek el.

A felhasználók eltérő mennyiségű eltűnt adatról számolnak be, vannak, akiknek csak a legfrissebb fájlok párologtak el, másoknak hónapokra, sőt, évekre visszamenőleg tűnnek el értékes állományok. Hogy valami jót is mondjunk, a Google szerint csupán keveseket érint a probléma, és azoknál is csak akkor fordulhat elő, ha már telepítették a Drive asztali kliens 84.0.0.0, esetleg újabb változatát. Azt még egyelőre nem tudatták a Google munkatársai, hogy mikor tudják kijavítani a hibát, de vélhetően már gőzerővel dolgoznak a megoldáson.

Forrás: The Verge

Szólj hozzá