Elzöldülő kijelzőre panaszkodnak iPhone 12 széria tulajdonosai

Sajnos manapság a legtöbb készülék debütálása valamilyen problémát hoz magával, amelynek valószínűleg a készülékek mihamarabbi piacra dobása lehet az oka, és sajnos az új iPhone-ok is alátámasztják ezt a tendenciát.

Az úgynevezett Hulk probléma manapság már szinte visszatérőnek nevezhető, hiszen a múltban rengeteg mpobilt érintett a zöldes árnyalatú kijelző probléma, amely általában fekete háttérnél jelentkezik. Akadt már ilyen gondja a Samsung, az LG, a Google és a Huawei mobiljainak is.

Ez a hiba egyébként az AMOLED kijelzőkre jellemző, és mivel az idei iPhone széria minden tagja ilyen technológiára épülő panelt kapott, így mind a 4 modell érintett. Azt egyelőre még nem tudni, hogy a mobilok mekkora hányadát érinti a probléma, ám egyre többen bukkannak fel a különböző fórumokon, és mindannyian a képernyő zöldes elszíneződésére panaszkodnak.

Az Apple természetesen tud a problémáról, és igyekeznek megnyugtatni a felhasználókat, hogy szoftveres hibáról van szó. Már javában dolgoznak a javításon, amely hamarosan egy firmware formájában érkezik majd meg a készülékekre. Nem kell tehát félni a dologtól, hiszen átmeneti problémáról van szó, amely egyébként már az iPhone 11 szériát is érintette, és ott is megoldották a dolgot.

Az iPhone 12 mobilok esetében ez egyébként már a sokadik probléma. Beszámoltak már hálózati hibáról, audio problémákról, illetve az iPhone 12 Mini esetében a képernyő feloldásával is akadtak problémák. Ezekre azonban az Apple nagyon gyorsan reagált, és már ki is adta a javítást, amely orvosolja a problémákat.

Forrás: MacRumors

Szólj hozzá