Ennyi volt, jönnek a reklámok a WhatsApp-ba is

Ahogy azt már sejteni lehetett, az itthon is hatalmas népszerűségnek örvendő üzenetküldő alkalmazást is elérte végzete, és hamarosan reklámokat kell majd kerülgetnünk benne.

Persze ez nem feltétlenül éri váratlanul a felhasználókat, hiszen Brian Acton már szeptemberben elárulta, hogy a Zuckerbergék már a WhatsApp felvásárlása előtt elkezdték tervezni a reklámok programba való integrálását. Valami oknál fogva eddig csúszott a dolog, ám most maga az alelnök, Chris Daniels által nyert megerősítést a dolog.

Ez sajnos érthető, hiszen naponta 450 millió aktív felhasználót érhetnek így el, ami hatalmas piacot, és rengeteg zöldhasút jelent majd nekik. Érdekesség, hogy a WhatsApp nem küld információt a felhasználók szokásairól és előzményeiről, így a személyre szabott hirdetések megvalósítása egy átlag cégnek nem is lenne olyan egyszerű.

Őket azonban nem állítja túlságosan nehéz feladat elé, hiszen ott a már jól bevált, és a Facebook által is használt hirdetési rendszer. Ehhez persze majd össze kell kötni a két alkalmazást, amelyhez valószínűleg a Facebookon regisztrált telefonszám lehet majd a kulcs.

Jelenleg még nem lehet tudni, hogy mikor érkezek az első reklámok. Állítólag először az iOS felhasználóknál jelentkeznek, de nemsokkal utána már az androidos mobilok felhasználói is “élvezhetik” majd a hirdetéseket.

Forrás: Phonearena

Szólj hozzá