Ennyi volt, leállnak a Segway gyártásával

Amikor anno megjelent az első Segway, még mindenki azt hitte, hogy hatalmas jövő áll előtte, ám mostanra már bizonyossá vált, hogy nem igazán volt kereslet a termékre, így nem meglepő, hogy leállították a gyártását.

Még 2001-ben mutatta be a Segway az első “járművét”, amely Dean Kamen nevéhez fűződik. A kétkerekű motoros jármű ekkor még hihetetlenül drága volt, és nagyon futurikusnak tűnt, így bizonyára sokan vágytak rá titkon, hogy egyszer majd lesz egy ilyenjük.

Az idő azonban gyorsan elszaladt mellette, hiszen mostanra már az elektromos bicikli és az elektromos roller is jóval modernebbnek tűnik, így a kereslet teljesen visszaesett a Segway robogói iránt. Az is kiderült, hogy ezen időszak alatt mindössze 140.000 db termékük talált gazdára, ami nagyon kevésnek tűnik.

A céget egyébként 2005-ben már felvásárolta a Ninebot, akik kifejezetten az elektromos járművekre specializálódtak, ám ők sem tudtak életet lehelni a projektbe. Így tehát 20 év után leállítják a gyártását, és ezzel együtt sajnos a New Hampshire-i gyár dolgozóit is elbocsátják.

Rengeteg vicces és tragikus szituáció kapcsolódott a termékhez. 2009-ben például a céget megvásárló milliárdos, Jimi Heselden életébe került, amikor egy szikláról lehajtott a járművel, 2015-ben pedig milliók láthatták, ahogy egy segwayt használó operatőr elüti a világbajnoki aranyat ünneplő Usain Boltot, ám szerencsére itt nem történt nagyobb baj.

Forrás: Forbes

Szólj hozzá