Ennyi volt, megdrágulnak a Xiaomi mobilok

A legfrissebb hírek szerint hamarosan a Xiaomi esetében is bekövetkezik az elkerülhetetlen, és sajnos némileg emelkedni fognak az árak, ám szerencsére ezt igyekszik majd kompenzálni a gyártó.

A Xiaomi nem véletlenül lett ennyire népszerű, hiszen szinte verhetetlen árakon kínálja a készülékeit, ráadásul ehhez szuper szoftver és rendszerint erős hardver is társul. Ennek ellenére azonban sokan vannak, akik a kedvező árat a gyenge minőséggel párosítják, és sajnos mi is többször belefutottunk már ilyen hozzászólásokba a cikkeink alatt.

Lei Jun, a Xiaomi elnökének fülébe is visszajutnak ezek a negatív vélemények, és a TechNode-nak adott interjúban elmondta, hogy a jövőben valószínűsíthetően drágábbak lesznek a mobiljaik, mint amihez a közönségük hozzászokott.

Azon vannak, hogy levessék magukról az “olcsó” jelzőt, és azt az előítéletet, miszerint a készülékeik főleg a 300 dollár alatti piacra készülnek. Szeretnének többet invesztálni a fejlesztésekbe, és ezáltal jobb termékeket letenni az asztalra. Kitért a Mi 9-re is, mely szerinte az utolsó olyan csúcsmodell, ami 450 dolláros áron nyitott, és a jövőben drágulnak majd a prémium mobiljaik. Nem kell persze brutális emelésre számítani, de mindenképpen lesz drágulás.

Ez egyébként annyira nem meglepő, hiszen már a OnePlus esetében is megfigyelhettük ezt a folyamatot, az első mobiljuk még 299 dolláron nyitott, míg a legújabb típusért már 549 dollárt kérnek. Cserébe viszont manapság már nem igazán kell megalkudnunk ezen gyártók esetében. Olyan extrákat kapunk mint a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó, vagy az AMOLED kijelző, ezeknek pedig sajnos ára van.

A Xiaomi esetében egyébként egy okosan megtervezett folyamatról van szó, hiszen a Redmi márkát különválasztották, ami továbbra is olcsó lesz, míg a Xiaomi Mi telefonok egy prémiumabb szegmenst képviselnek majd.

Forrás: PhoneArena

Szólj hozzá