Érdekes megoldással feledtetné a notch-csot és a kamerakivágást a Vivo

Különleges koncepciót mutatott be a kínai gyártó, amelynek forgalomba kerüléséré nem mernénk nagy tétben fogadni, ám ennek ellenére kifejezetten ötletes dologról beszélhetünk.

Már 2020-at írunk, és a gyártók még mindig küszködnek a teljes kijelzős mobilok kialakításával. A notch egyre inkább kikopik, és már szinte csak a kisebb, csepp alakú verzió van inkább jelen. Jelenleg a legnépszerűbb megoldásnak a képernyőn elhelyezett kivágás bizonyult a szelfikamera számára, ám sokan ezt sem igazán szeretik. A mai napig a periszkópkamera számít a legjobb megoldásnak, és hamarosan érkezhetnek a kijelző alá épített kamerák is, amelynek hatékonyságát eddig még nem ismerjük.

A Vivo azonban most bemutatott egy olyan megoldást, amely az IFEA névre hallgat, és bizony komoly potenciál rejlik benne. Ez egy olyan pop-up szelfikamera, amelyet egyszerűen lecsatolhatunk a mobilunkról, amennyiben épp nem használjuk ezt. A koncepcióról egy videót is kaptunk, amin szemléltetik a benne rejlő lehetőségeket.

Ez alapján a kameramodul külön is működőképes, így valószínűleg egy kisebb akkumulátort is kapott, és minden bizonnyal Bluetooth-on keresztül csatlakozik a készülékhez. Ez pedig tényleg elég sokrétű megoldást kínál, hiszen ahogy a videón bemutatják, akár kutyusunk nyakába is akaszthatjuk, hogy nyomon kövessük kalandjait.

Hogy ez a megvalósítás valaha forgalomba kerül-e majd, azt egyelőre még nem tudni. A koncepció mindenképpen érdekesnek tűnik, hiszen így akár több modult is fel tudnának mutatni a periszkópos megoldásokkal szemben, ráadásul így a kamerák sem a készülékházban foglalják el a helyet.

Forrás: PhoneArena

 

 

Szólj hozzá