Érintőceruzával felszerelt mobilt mutatott be az LG

Érdekes mobilt prezentált az LG, amely a Note szériából jól ismert stylussal van felszerelve, de hardveresen kissé felemásra sikerült.

Az LG Q8 (2018) névre hallgató mobil 6.2 colos kijelzőt kapott, ami Full HD+ felbontással rendelkezik. A Snapdragon 450-es chip hajtja, ami mellé 4GB memória és 64GB tárhely került, amit ráadásul memóriakártyával is bővíthetünk.

A kamerákon igyekeztek spórolni, hiszen be kell érnünk egy-egy modullal. Hátra egy 16 MP-es optika került, míg elől egy 5 MP-es kamerával készíthetjük a szelfiket. Jó hír, hogy megmaradt a jack csatlakozó, és az FM rádiót sem hagyták ki.

A hangminőségre odafigyeltek, mivel Quad DAC került bele, ami olyan extrákkal kecsegtet, mint pl. a DTS:X hangzás. Az IP68-as védelem is jól jön majd, ám az akkumulátort egy kicsit kevésnek érezzük. Ekkora kijelzőhöz nem a legszerencsésebb választás egy 3300 mAh-s telep, de legalább megkapta a QC 3.0-át, így a töltés sebességére nem lehet majd panaszunk.

Adott tehát egy egész jó telefon, ám egy kicsit erősebb hardver és nagyobb akkumulátor mindenképp ráfért volna, illetve a duál kamerát is hiányoljuk. A toll és a remek a remek hangrendszer viszont mindenképp pozitívum, ám a 480 dolláros ár elég magasnak tűnik, hiszen ennyiért már nagyon komoly készülékeket is be lehet szerezni (OnePlus 6, Xiaomi Mi 8).

Mindazonáltal aki úgy érzi, hogy szüksége van a tollra, és nem akar dupla ennyit kiadni a Note szériáért, annak egész jó alternatíva lehet majd az LG Q8, amely fekete és kék színekben lesz elérhető.

Forrás: GSMarena

Szólj hozzá