Érkezik a Commodore 64 felújított változata

Valószínűleg nagyon sokunk gyermekkorából kedves emlékeket ébreszt ez a konzol, és aki nosztalgiára vágyik, az hamarosan újra belekóstolhat az élménybe.

Úgy tűnik a retró iránti vágy a konzolvilágot is eléri, hiszen tavaly visszahozták a NES-t, majd az Atari jelentette be, hogy nemsokára retró játékkonzolt ad ki. Most sokak kedvence térhet vissza, a Commodore 64, amivel a legtöbben az első játékélményeiket átélték. A nagy visszatérés csak részben igaz, hiszen Retro Games Ltd sajnos nem tudta megszerezni a szükséges jogokat, így a THE C64 Mini néven érkezik az utód.

A játékokkal már szerencsésebbek voltak, és stílusosan 64 régi vágású programmal érkezik a THE C64 Mini. A magnókazettás és floppy diszkes megoldást már nem lett volna értelme feléleszteni, így a modern szabványoknak megfelelően USB porttal érkezik a készülék, emellett pedig a HDMI csatlakozó sem maradhatott le.

A gép egyébként meglepően kicsire sikerült, ami érdekes döntésnek tűnik. Kisebb mérete miatt a billentyűzet nem lesz túl kényelmes, viszont a játékokhoz szükséges hardver egy pendrive méretű számítógépben is elfért volna, így muszáj volt kompromisszumot kötni. USB-n keresztül lehet majd rá joystickot vagy másik billentyűzetet kötni a hírek szerint, és ilyen formában érkezhetnek az új játékok is rá.

A megjelenés a jövő év elejére várható. 80 dolláros áron lehet majd beszerezni, és egy joystick is jár majd hozzá. Érdekes próbálkozásnak tűnik, és reméljük megtalálja a maga közönségét, hiszen nem véletlen, hogy a maga idejében az egyik legkeresettebb otthoni számítógéppé, és egyben legendává vált.

Forrás: Guru3D

Szólj hozzá