Európába érkezik a Huawei Mate 30 Pro

A kínai gyártó legfrissebb csúcsmobilja kifejezetten jól sikerült, és végre Európában is elérhetővé válik, ám a Google programjai nélkül erősen kérdéses a fogadtatása.

A Mate 30 szériát még szeptemberben mutatta be a Huawei, ám a mobilok csak Kínában és néhány ázsiai országban jelentek csak meg. A legerősebb változat, a Mate 30 Pro azonban végre eljut az öreg kontinensre is, és első állomása Spanyolország lesz.

A többi változatról egyelőre még nem esett szó, így nem tudni hogy azokkal van-e hasonló terve a gyártónak. A Mate 30 Pro esetében is erősen limitált elérhetőségről beszélhetünk, hiszen kizárólag a Huawei Space Store-ban kapható Madridban. Egyelőre csak a 8 GB/256 GB-os változat érhető el, méghozzá ezüst színben, és 1099 eurót kérnek el érte.

A Huawei óvatossága egyébként teljesen érhető, hiszen a Play Áruház hiányában erősen kérdéses a termék európai sikere. Bár a saját fejlesztésű AppGalery elérhető a Huawei mobiljaira, ám itt jóval korlátozottabb az letölthető programok száma, ez pedig rengeteg vásárlót ijeszthet el.

Érdekesség, hogy december 9-ig a készülék mellé egy 299 eurós utalvány is jár, amelyet egyéb Huawei termékek vásárlása esetén tudunk felhasználni. Egyelőre arról nincs információ, hogy kis hazánkban mikor válik elérhetővé a Huawei csúcsszériája, de természetesen amint megtudunk valamit, rögtön beszámolunk majd róla olvasóinknak.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá