Európába is jöhetnek a középkategóriás Huawei Nova 8i és Nova 9 modellek

Habár az amerikai kormányzat által kiszabott kereskedelmi tiltások alaposan két vállra fektették a Huawei-t, a kínai gyártó egyelőre nem óhajtja bedobni a törülközőt, mi több, európai jelenlétét is igyekszik visszaszerezni. Két középkategóriás készülékkel szeretné meglepni rajongóit itt az öreg kontinensen, ahol hamarosan forgalomba kerülhetnek a Huawei Nova 8i és Nova 9 modellek, ha hihetünk a legújabb értesüléseknek.

A hírek forrása ezúttal is a WinFuture, ami általában megbízható értesülésekkel és információkkal szokott szolgálni telefonos és egyéb témákban. A német oldal úgy tudja, hogy a Huawei Európában is forgalmazni fogja a Nova 8i és a Nova 9 készülékeket, de ahogyan az sejthető, a középkategóriás mobilok nem fogják támogatni a Google Szolgáltatásokat. Az értesülések szerint a Nova 8i 350 eurót fog kóstálni, amelyért cserébe 6 GB RAM és 128 GB tárhely jár majd. A nemrég bemutatott Huawei Nova 9 pedig 550 eurós árcédulát kaphat, 8 GB operatív memória és szintén 128 GB háttértár mellett. Arról egyelőre nincs információ, hogy a készülékek forgalmazása mikor kezdődik.

Huawei Nova 8i

Mindkét készülék Harmony OS 2.0 operációs rendszert futtat majd gyárilag, illetve kénytelenek leszünk beérni LTE modemmel, mert egyik okostelefon sem támogatja az 5G kapcsolatokat. A páros burkolata alatt 4300 mAh kapacitású akkumulátor található, a telepek támogatják a 66 wattos vezetékes gyorstöltést. Ezzel végére is értünk a két készülék közös vonásainak.

Huawei Nova 9

A Huawei Nova 8i burkolata alatt Qualcomm Snapdragon 662 processzor végzi a számításokat, a Nova 9 belsejében pedig egy újabb, Snapdragon 778G chip zakatol, illetve ennek a lapkának egy olyan változata, amelyben 4G modem található. A Nova 8i 6,67 hüvelykes LCD kijelzőt, 16 megapixeles előlapi, illetve 64 megapixeles elsődleges képrögzítőt kínál jövendőbeli tulajdonosának, míg a Nova 9 6,57 colos OLED megjelenítővel büszkélkedhet, valamint 50 megapixeles fő kamerával.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá