Évindító okosóra akciók – Xiaomi Amazfit GTR Lite és Kospet SE

Alig pár nappal az Újév kezdete után a GearBest máris előrukkolt néhány kiváló akcióval, melyeknek főszereplői ezúttal az okosórát. Az egyik a már jól ismert Xiaomi minőséget garantálja, míg a másik kis túlzással képes kiváltani az okostelefonokat is.

Xiaomi AmazFit GTR Lite

A Xiaomi okosórája számos okból kifolyólag lehet kiváló választás, de mind közül muszáj kiemelni a pazar üzemidőt, ami felhasználástól függően akár 24 napos is lehet egyetlen feltöltéssel. Amennyiben képesek vagyunk hanyagolni az óra által biztosított okos funkciókat, úgy a készenléti idő elérheti a 74 napot is. Gondoljatok bele, mindezt egy csupán 410 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja, elképesztő, hová fejlődött a technológia.

Az óra formaterve csinos és egyben elegáns, a kör alakú számlap pedig vélhetően örömmel tölti majd el a hagyományos kialakításért rajongók szívét. Az anyaghasználat prémium, kerámia mellett alumínium ötvözet került felhasználásra, így aztán a szerkezet a strapát is kiválóan bírni fogja. Az AmazFit GTR Lite vízben is működőképes marad, hála az 5 ATM besorolásnak megfelelő külső borításnak. A készülék képernyője is egy csoda, hiszen 1,39 colos AMOLED technológiára épülő megjelenítőről van szó, ami gyönyörű színeket és szinte végtelen betekintési szögeket biztosít.

A kijelző karcok elleni védelmét Gorilla Glass 3 szavatolja. Nem csupán a megjelenített számlap állítható, de az óra szíja is cserélhető, így annak külalakja mindig az aktuális hangulathoz illetve helyzethez igazítható. A vezeték nélküli kapcsolatokat egy Bluetooth 5.0 modem révén létesíti az eszköz, ennek előnyeit már számtalanszor ecseteltük. Összeköttetés esetén az óra megjeleníti az értesítéseket, a szöveges üzeneteket, illetve a bejövő hívásokat, valamint lehetővé válik a médialejátszó vezérlése, illetve elsüthetjük a kamerát. A készülék sportolás mellé is ideális, nyolcféle üzemmódot, pulzus és lépésszámlálót, valamint alvásmonitorozást kínál a jövendőbeli tulajdonosnak. Egyéb opciók még az ébresztés, az iránytű, és a stopper, plusz ha nem találjuk a párosított eszközt, az óra segítségével meg lehet csörgetni. A Xiaomi AmazFit GTR Lite a “Lite” utótagot azért kapta, mert ebben az esetben nem kapunk GPS navigációt, de a termék árát elnézve, cseppet sem lehet hiányérzetünk. Az okosóra most mindössze 33 379 Ft-os áron rendelhető a GearBest webáruházából. További részletek és megrendelés a lenti linkek valamelyikén!

Kospet Prime SE okosóra

Lassan eljutunk odáig hogy egy óra is képes lesz ellátni azokat a feladatokat, amelyekre hosszú ideig csak egy okostelefon volt képes. A Kospet Prime SE saját 4G modemmel rendelkezik így önállóan, mobil párosítása nélkül is alkalmas telefonhívások lebonyolítására, sőt, még a nálunk használatos B20 hálózatokat is támogatja, ami elsősorban a vidéken élők számára lehet jó hír. A hívásokhoz nem szükséges headset használata, mivel az okosóra rendelkezik mikrofonnal, és saját beszédhangszóróval is. Az óra segítségével fotózni is lehet kapunk egy 2, valamint egy 8 megapixeles kamerát is.

A másik nagy truváj az arcfelismerés alapú azonosítás, amire igazából nem is nagyon emlékszem, hogy lett volna eddig példa okosórák esetében. A készülék 1 GB RAM valamint 16 GB belső tárhely mellett, a MediaTek MT6739 processzorral karöltve egy belépőszintű okostelefon szintjét hozza, már ami a számításokat illeti, ráadásul az Android 7.1.1 operációs rendszernek köszönhetően szinte bármilyen alkalmazás telepíthető.

Nem semmi navigációs rendszer került ebbe az órába, hiszen az nem csupán a GPS műholdakkal képes kommunikálni, de értelmezni tudja a GLONASS szatelitek jeleit is. Ha mindened a mozgás akkor is megtalálod a számításodat ezzel az órával, Hiszen az kilenc különböző sport üzemmóddal rendelkezik és persze méri a pulzus, számolja a megtett lépéseket, valamint figyelmeztet ha időszerű a folyadékbevitel.

A rengeteg funkció mellé szükséges volt egy magasabb kapacitású akkumulátor is, a gyártó pedig egyáltalán nem spórolt, 1260 mAh-s telepet szerelt a szerkezet belsejébe, ami nagyjából 72 órás üzemidőt szavatol. A Kospet Prime SE 30 344 forintos áron rendelhető a GearBest webáruházából, ami jutányos ár, ha belegondolunk abba, hogy lényegében egy okostelefont veszünk, amit a csuklónkon tudunk viselni. További műszaki részletek, megrendelés a lenti linkekre kattintva!

Forrás: GearBest

Szólj hozzá