Ez a gyártó készít majd ultravékony üveget a Samsung hajlítható telefonjaira

Ha még emlékeztek, elég sok probléma volt amiatt, hogy könnyedén sérül a Samsung Galaxy Fold, amit számos tech témában utazó influencer, szakértő is megerősített. Bár a Samsung ennek okán kénytelen volt visszavonni és némileg újratervezni a készüléket, a képernyő strapabíróságát illetően nem történtek szignifikáns változások, akár körömmel is meg lehet sérteni, ami tényleg elég ciki egy ilyen méregdrága okostelefontól. Az igazi megoldást az ultravékony üveg jelentheti, ezzel az anyaggal vonják majd be a jövő hajlítható okostelefonjait, és a Samsung már meg is egyezett egy gyártóval, ami ezután kizárólag a koreai vállalatnak fog szállítani.

A Dowoo Insis csapata valószínűleg komoly tudást halmozhatott fel az ultravékony üveggel kapcsolatban, mivel a Samsung exkluzív szerződést kötött velük, így a jövőben csak a dél-koreai gyártónak szállíthatnak saját termékükből. Az üveggel foglalkozó vállalat jelen pillanatban 500 ezer darab UTG (Ultra Thin Glass) panelt képes legyártani egy hónapban. Maga az üveg valószínűleg vékonyabb, mint 100 mikrométer, de az is lehet, hogy 30 mikrométert sem éri el. Csak hogy viszonyítani tudjatok, egy emberi hajszál vastagabb, mint az itt említett méretek. Az ultravékony üveg legnagyobb előnye az, hogy sokkal ellenállóbb, mint az a poliamid réteg, amivel a Samsung bevonta a Galaxy Fold képernyőjét, ez leginkább a karcokkal szembeni védelem során lesz szembetűnő.

A Samsung már be is fektetett egy komolyabb összeget a Dowoo Insisbe, a közöttük lévő munkakapcsolat pedig akár hosszútávú is lehet. A későbbiekben még nagyobb tőkeinjekciókat kaphat az ultravékony üveget előállító cég, ami így meg tudja majd növelni gyártósorainak termelékenységét, bár ehhez nyilván fejlesztéseket kell eszközölnie a már meglévő dél-koreai gyáraiban, illetve újakat kell építenie Vietnámban. Az eddigi jelentések alapján a Samsung tervei szerint legalább 5-6 millió hajlítható okostelefont szeretne értékesíteni jövőre, ami azt jelenti, hogy a Dowoo Insis képes lesz tartani a lépést ezekkel az elvárásokkal. Ha viszont a flexibilis készülékek valóban azt a sikert fogják produkálni, mint amire a Samsung számít, akkor tényleg szükség lesz arra, hogy fokozni tudják a termelést. Egy dolog biztos: a Samsungnak a szerződésnek köszönhetően nem kell attól félnie, hogy a konkurensek is vásárolnak abból az ultravékony üvegből, amit nekik készítenek.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá