Ez az ország lehet az első, ahol bevezetik a 6G-t

A dél-koreai Tudományos Információ- és Kommunikációtechnológiai Minisztérium a közelmúltban bejelentette, hogy saját 6G hálózatot épít ki. Ennek infrastrukturális alapjait világszínvonalú technológia, a fejlett, szoftveralapú újgenerációs mobilhálózatok és a hálózatellátó logisztikai láncok megerősítése biztosítja majd.

A dél-koreai kormány tervei között szerepel a helyi vállalatok ösztönzése, hogy azok biztosítsák a 6G hálózatok fejlesztéséhez szükséges alapanyagokat, alkatrészeket és berendezéseket. Ehhez kapcsolódik szándékuk az ellátási lánc megerősítését illetően is. Jelenleg is készül egy kivitelezhetőségi tanulmány, amely a 6G alaptechnológiát, annak gyakorlati megvalósítását kutatja. A projekt megközelítőleg 482,1 millió dollárból valósul meg.

A dél-koreai vezetés célja egyértelmű: meg akarják előzni a világ többi részét a 6G technológia fejlesztésében és elterjesztésében. Dél-Korea Ázsia negyedik legnagyobb gazdasága, és 2022-ben az 5G-szabadalmak 25,1 százalékát ez az ország biztosította, miközben Kína 26,8 százalékkal járult hozzájuk. A dél-koreai kormány azt reméli, hogy a 6G-vel kapcsolatos technológiai licenszek tekintetében ez az arány 30 százalékos, vagy annál is nagyobb lesz.

Jongtao Csang, az Ericsson Kínán belüli technológiai részlegének vezérigazgató-helyettese nemrég azt nyilatkozta, hogy a 6G egyesíti majd a virtualitást és a valóságot. Az új hálózati szabvány az olyan, jelenleg sci-fibe illő dolgokat, mint a holografikus kommunikáció, át fogja emelni a képzelet birodalmából a valóságba – állítja az Ericsson vezető munkatársa. Nem csoda, hogy a dél-koreaiak az élén szeretnének lenni annak a technológiai forradalomnak, amit a 6G érkezése hoz magával.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá