Hamarosan véget érhet a mozik és a torrentezés kora

Mostanra egyre elterjedtebb lett a streamelés, hiszen a korlátlan internet alapnak számít, és minden háztartásban megtalálhatóak az okoseszközök (tv, tablet, számítógép). Ennek fényében nem meglepő a Netflix eredménye, mely mostanra több elfizetővel büszkélkedhet a nemzetközi piacon, mint Amerikában, ahonnan indult a szolgáltatás.

Jelenleg még világkorát élik a torrentoldalak, de kijelenthetjük hogy ez változni fog, és nem is biztos, hogy sokat kell erre várnunk. Külföldön már több helyen is tiltják a torrentezést, mely komoly bírságot vonhat maga után (pl. Németországban). Emellett már több külföldi szolgáltató is folyamatosan blokkolja a torrentoldalakat, melyre előbb-utóbb a hazai piacon is számítani kell.

Sajnos mint a legtöbb dologban, itt is egy kicsit elvagyunk maradva, hiszen bár a Netflix szolgáltatása tavaly elindult itthon, ám a tartalom még korlátozott. Folyamatosan dolgoznak a feliratokon, illetve a szinkronizáláson, ennek ellenére még várni kell, amíg itthon is kiforrja magát. A Netflix persze gőzerővel dolgozik, hiszen exkluzív filmek és sorozatok jelennek meg, ki ne hallott volna a House of Cards, Orange Is The New Black, vagy a tavaly taroló Stranger Things című sorozatokról.

Mindenesetre mi nagyon szurkolunk nekik, hisz érdemes belegondolni, mennyire kényelmessé válhat a filmezés a jövőben. Pár kattintással teljesen legálisan elérhetőek a legfrissebb tartalmak, már a megjelenés napján. Egy unalmas utazás, vagy egy lyukasóra is gyorsan elrepül ha közben kedvenc sorozatainkat nézhetjük laptopon, tableten vagy mobilon. Ehhez még hozzájön a prémium minőség is, hiszen Ultra HD felbontásban élvezhetjük mindezt, és a most terjedő HDR-t is támogatja a Netflix.

A mai árak mellett a legnagyobb előfizetés is mindössze 3 mozijegy árába kerül (12 euró), ám cserébe akár 4 helyen is élvezhetjük egyszerre a szolgáltatást, akik pedig nem szeretnék az extra opciókat, azok már 8 euróért is elő tudnak fizetni. Ami jó hír még, hogy az első hónap ingyenes, így mindenféle kötelezettség nélkül bárki kipróbálhatja!

Forrás: hvg

One Response

Szólj hozzá