Ez lesz az első gamer mobil az új Snapdragon csúcsprocesszorral

A Vivo alá tartozó iQOO márka november 12-én új szériával, a 12-es sorszámot viselő zászlóshajó modellekkel fog előrukkolni. A sorozat alapmodelljéről már kiszivárgott korábban egy kép, és most az is kiderült, hogy a készülék(ek) lesz az első gamer mobil, amelyet az új Snapdragon 8 Gen 3 lapkakészlet hajt.

Eddig csak pletyka volt, de most már bizonyos, hogy az iQOO 12 november 7-én mutatkozik be a nagyérdemű előtt, elsőként természetesen Kínában, majd ezt követően valamikor még az idén a nemzetközi piacokon is forgalmazni kezdik a készüléket. Nem meglepő módon a mobil belsejében Snapdragon 8 Gen 3 chipset zakatol majd, ráadásul ez lesz első kifejezetten játékra fejlesztett okostelefon, amit az új csúcskategóriás platform működtet.

Az iQOO 12 kapni fog egy dedikált kijelző-processzort, amely javít a játékok grafikáján, ráadásul hardveresen gyorsítja majd a sugárkövetést is, hasonlóan ahhoz a technológiához, amit az Apple a múlt hónapban az iPhone 15 Pro leleplezésekor bemutatott. Rendkívül valósághű megvilágítást, tükröződést és árnyékokat tesz majd lehetővé a fejlesztés, ezek pedig elképesztő mértékben képesek fokozni a játékélményt.

Az iQOO 12 144 fps-sel futtatja majd az olyan népszerű címeket, mint a PUBG Mobile, a PUBG New State, a Genshin Impact vagy a LoL Mobile, mégpedig képkocka interpoláció révén. Ráadásul a magas képfrissítéssel futtatható játékok listája nem merül ki ezekkel a címekkel, számítani lehet további érdekességekre is. Az iQOO 12 elvileg képes lesz meghaladni azt a natív képkockasebesség-korlátot, amit a fejlesztők eredetileg megszabtak, hogy még folyamatosabb, gördülékenyebb játékélményt biztosítson számunkra.

Állítólagos fotó a készülékről

Az iQOO több éve tartó együttműködése a BMW M Motorsporttal még mindig él, ennek megfelelően készül az iQOO 12-nek egy Legend Edition Inspired by BMW M Motorsport kiadása is. Az okostelefon hátoldalán ott lesznek a szokásos csíkok, a felhasználói felület pedig egyedi témákat kap. Az iQOO 12 bejelentése tehát egy olyan eseménynek ígérkezik, amire érdemes lesz odafigyelni, főleg ha a telefon – és esetleg társai – valóban megjelenik a globális piacon.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá