Ez most a legtörékenyebb mobiltelefon

A legújabb készülékeket rendszerint letesztelik, hogy mennyire ellenállóak, és ezt bizonyos szempontok szerint pontozzák. Jelenleg egy telefon kiemelkedik a mezőnyből, amelyre nagyon kell vigyáznia a tulajdonosoknak.

Sajnos a rengeteg “keret nélküli” telefonnak ez a legnagyobb hátránya, hogy nagyon könnyen sérülnek, de szerencsére itt van nekünk a SquareTrade csapata, akik rendszerint feltérképezik a telefonok gyenge pontjait. Ezek után adnak egy bizonyos pontszámot a telefonoknak, és ez minél magasabb, annál nagyobb a sérülésveszély.

Sajnos ahogy azt már sejteni lehetett, jelenleg az iPhone X tulajok retteghetnek leginkább, hiszen az ő telefonjuk 90/100-as pontszámot ért el ezen a teszten, ami messze a legmagasabb az idei csúcskészülékek közül. Megjegyeznénk, hogy a Galaxy S8 is elég törékenynek számít, hiszen 77 pontot kapott tőlük.

Bár az Apple azt állítja, hogy a mobilt az eddigi legellenállóbb üveg borítja, sajnos a legtöbb teszt ennek teljesen ellentmond. Lehetséges hogy a karcokat jól bírja, de az esések hatására nagyon könnyen megreped, és sokszor már az érintésre sem reagál ilyenkor a iPhone.

A legtöbb teszt alapján már 1 méteres esésnél is gyakran megadta magát az üveg, így mindenképpen tok, és üvegfólia használata javasolt a tulajoknak. A kijelző cseréje nagyjából 80 ezer forintba kerül, ezért érdemes elgondolkozni a gyártó AppleCare nevű szolgáltatásának igénybevételén is.

Forrás: 24.hu

 

Szólj hozzá