Ezek a gyártók készülnek Snapdragon 8 Gen 2 lapkával szerelt mobillal

A Qualcomm menetrend szerint, az éves csúcstalálkozóján jelentette be a Snapdragon 8 Gen 2 lapkakészletet, amelyet rengeteg gyártó fog majd felhasználni Android operációs rendszert futtató zászlóshajójuk gyártásakor. Az érintett manufaktúrák a közösségi médiában tudatták a rajongókkal, hogy milyen terveket dédelgetnek a prémium chipsettel, ezt követően pedig a Qualcomm maga is megosztott egy listát azokról a gyártókról, amelyek Gen 2 lapkával szerelt mobilon dolgoznak.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy melyik gyártó fogja piacra dobni az első okostelefont Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 lapkakészlettel, de azt nagyjából igen, hogy kik vannak versenyben. Példának okáért ott van kapásból a OnePlus, ők azt állítják, hogy a OnePlus 11 sorozat lesz a legelső, amely az új chipsettel jelenik meg.

A gyártó nem ment bele a részletekbe, így még mindig nem tudni, hogy összesen hány készülékből áll majd az új széria. Egyes vélemények szerint egyáltalán nem lesz Pro modell, így az összes menő jellemzőt a OnePlus 11 fogja kapni.

A Xiaomi is azzal kérkedik, hogy ők lesznek az elsők, így ha esetleg kétségeink is lettek volna ezzel kapcsolatban, most már biztos, hogy a Xiaomi 13 mobilok burkolata alatt Snapdragon 8 Gen 2 chipset duruzsol majd. Vajon megelőzik a OnePlus-t? Ez egy nagyon jó kérdés, de az szinte biztos, hogy az első Gen 2 chippel szerelt okostelefonok még az idei év vége előtt megjelennek majd.

Az Oppo is ott lesz a legelsők között, bejelentésük értelmében a Find X6 Prót szintén az új csúcskategóriás Qualcomm lapkakészlet fogja hajtani. Az általuk publikált Weibo posztban szerepel az “első” szó, de ez nem feltétlenül jelenti, hogy ők adják ki a legelső Snapdragon 8 Gen 2 mobilt, utalhat arra is, hogy az a szérián belül lesz az első.

A Motorola szintén megerősítette, hogy a Moto X40 sorozat is Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 chippel lép majd a világot jelentő deszkákra, ami azt jelenti, hogy az Edge 40 készülékek belsejében is az új csúcslapka teljesíthet szolgálatot, legalábbis a magasabb kategóriába tartozó modellek esetében mindenképp.

A Vivo is ott akar lenni az elsők között, hamarosan bemutatják az X90 modelleket, amiket már az új Qualcomm chip fog hajtani, ezt korábbi, az X90 Pro+-t vizsgáló benchmark-tesztek is megerősítették.

A gamer almárka, az iQOO is fel fogja használni a Gen 2 lapkát, az iQOO 11-en korábban lefuttattak egy szintetikus tesztet, ami ezt igazolja.

A ZTE sem marad ki, a szintén gamereknek szánt Red Magic 8 sorozat esetében is alkalmazni fogják az új lapkakészletet, a Red Magic 8 Pro esetében szinte biztosan, de sanszosan az alapmodell esetében is.

Az Axon 50 mobilok esetében is alkalmazni fogják a Snapdragon zászlóshajó chipjét és várhatóan bizonyos Nubia Z50 modellek esetében is.

A Meizu valamikor rendszeresen szerepelt a lapok hasábjain, aztán elnyelte őket a feledés, majd ismét visszatértek és most a Weibo profiljuk alapján ők is egy olyan okostelefonon dolgoznak, amelyben Snapdragon 8 Gen 2 chipset zakatol. A kezdetben multimédiás eszközökkel, később már mobilokkal is házaló gyártó jelenleg a Geely nevű kínai autógyártó tulajdonában van, amely korábban tett olyan ígéreteket, hogy okostelefonokkal is szeretnék képviseltetni magukat a piacon, mégpedig egy új cég elindítása révén.

Az itt szereplő gyártók és készülékek csak az első hullámai lesznek a Snapdragon 8 Gen 2 bevezetésének, tehát az ismertetetteken túlmenően még készülhetnek más okostelefonok, eszközök az új lapkakészlettel. A lista tehát korántsem teljes, hiszen például a Samsung is alkalmazni fogja soron következő Galaxy S zászlóshajóiban a most leleplezett chipet.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá