Ezen a gépen debütálhat a Google új operációs rendszere!

Egy nagyon érdekes termék bukkant fel, amelyről azonnal megindultak a találgatások, hiszen még az is elképzelhető, hogy ezen debütál majd a Google új rendszere, amely a Fuchsia névre hallgat.

A Geekbench oldalán szúrták ki a keresőóriás kütyüjét, amely a Google Rammus kódnévre hallgat. Rögtön két különböző hardverrel szerelt változatot adatlapját is láthatjuk, amelyből az egyik Core i3-mal, míg a másik Core i7 processzorral van szerelve. A tesztprogram szerint a készülékek Android 9.0-ás rendszerrel vannak ellátva, ám ez nem túl valószínű.

Na de miért is futtatnánk a laptopok Androidot? Hiszen a Google Slate névre hallgató tabletje és a Pixelbook laptopok is egyaránt Chrome OS-t használnak. Ráadásul ezek csak most jelentek meg, így nem valószínű, hogy a cég rögtön egy másik terméken dolgozna. A válasz ezekre a kérdésekre a Fuchsia operációs rendszer lehet, amely ezen a készüléken debütálhat majd.

Régóta lehet már hallani róla, hogy a Google egy új operációs rendszeren dolgozik, amely az Android és a Chrome OS keverékének tekinthető, és ez futhat a fent említett gépen. Kompatibilis az androidos alkalmazásokkal, ám minden hardvert maximálisan kihasznál, és remek felhasználói élményt nyújt a mobilokon, a tableteket és a számítógépeken egyaránt.

A Fuchsia tehát amolyan multiplatform lenne, és könnyebb átjárhatóságot biztosítana a készülékek között. Hogy hol jár a fejlesztés, azt egyelőre senki nem tudja, ám a Google szerint egyszer majd ez a rendszer válthatja le az Androidot. Ezt persze jelenleg még nagyon nehéz elképzelni, ám ki tudja mit hoz majd a jövő.

Forrás: PhoneArena

Szólj hozzá