Ezért kap gyengébb hardvert az LG G6

Többen csalódottságukat fejezték ki azzal kapcsolatosan, hogy az LG zászlóshajója “csupán” Snapdragon 821 típusú processzorral érkezik, azonban a gyártó alátámasztotta választásának okát, ami más, mint amit eddig tudtunk.

2011 óta a gyártók a hardveres teljesítmények növelését tartották szem előtt, így hozva létre igazi izom gépeket. Így eljutott a technológia arra a szintre, hogy szinte képtelenség teljesen kihasználni az erőforrásokat a mostani applikációkkal. Épp ezért az LG szerint már nem a nyers erőre kell fókuszálni, hanem a stabilizációra és az optimalizációra, szoftveres és hardveres szempontból egyaránt.

A tavalyi Snapdragon 821 már bizonyított, hogy bőven elegendő nyers erővel rendelkezik, és az LG rengeteget dolgozott azon, hogy a G6 szoftvere minél gördülékenyebb legyen. Ezt sokkal könnyebben meg lehet oldani egy már kész hardverrel. Talán pont ez lehet az LG G6 legnagyobb előnye a Samsung zászlóshajójával szemben, ráadásul így már hamarabb is be tudott mutatkozni a nagyérdemű előtt. Ugyan hardveresen nem mutatott újat az LG, azonban így is van innováció bőven, nem szabad megfeledkeznünk a dual camera rendszerről, az IP 68-as tanúsítványról valamint az 5,7 colos QHD+ kijelzőről amit rendkívül vékony keret vesz körbe. Egyetlen szépséghibája van az európai modelleknek, hogy nem kerül bele a sokat emlegetett Quad DAC hangrendszer.

Forrás: PhoneArena

Szólj hozzá