EZpad 5S – Microsoft Surface Pro alternatíva „fillérekért”

Talán az olvasók között is sokan vágynak egy laptop/tablet hibridre, amelyen nem kell kompromisszumot kötni a kényelmes tartalomfogyasztás és a produktivitás között. Az efféle eszközök koronázatlan királya a Microsoft Surface Pro szériája, melynek tagjai teljes értékű Windows rendszert futtatnak, így a szórakozás mellett remekül alkalmasak munkavégzésre is. Egy nagy baj van velük, nem épp a magyar fizetésekhez igazították az árukat.

Persze, ha hajlandóak vagyunk némi megalkuvásra, hasonló, és talán nem kevésbé remek eszközünk lehet. Az EZpad 5S táblagép egy teljesen új versenyző a 2 in 1 tabletek világában, de specifikációi, no meg az ára miatt nagyon is érdekesnek tűnik. Az alig 250 dollárba kerülő Windows 10-et futtató táblagép a Jumper nevű gyártó produktuma, mely még egyelőre ismeretlen a piacon, de valószínűleg ez változni fog a közeljövőben.

ezpad5s-1

Az EZpad 5S egy 11.6 colos megjelenítővel bír, amelynek felbontása 1920×1080, és IPS technológiát használ. A szerkezet belsejében egy Intel lapka ketyeg – vélhetően a Cherry Trail vonalról – amit 4 GB RAM egészít ki. Öröm látni, hogy a standard 2 GB-ot, amit eddig megszokhattunk olcsó Windows-os táblák esetén, kezdi felváltani egy nagyobb mennyiség, amelyre valljuk be, sokszor bizony szükség is van.

A készülék fémházán található egy mágneses csatlakozó, amelyhez billentyűzetet lehet dokkolni, ráadásul a hátlapon egy támasztó is található – mindkét fícsör ismerős lehet a Microsoft tabletjeiről. Ami még említésre méltó: sztereó hangszórók, HDMI kimenet, 3.5 mm-es jack, 1 db USB 3.0, illetve 2 db USB 2.0 port.

A Jumper EZpad 5S billentyűzet nélkül a már említett 250 dollárt kóstálja, a klaviatúrával együtt pedig 355 dollárt kell érte kifizetnünk.

via Gizchina

Szólj hozzá