Ezzel a monitorral egészen új szintre emelte a túlárazást az Apple

Az Apple eddig sem arról volt híres, hogy vékonyan fogott volna a ceruzájuk az árazásnál, ám ezúttal  még ezen is túltettek, hiszen egy olyan tartozékot is aranyáron adnak az frissen bemutatott monitorhoz, melyet a többi gyártó alapból mellékel a saját termékéhez.

Az Apple a legfrissebb fejlesztői konferencián több terméket is bejelentett, melyekből az egyik legígéretesebb a professzionális monitora lett, amely a grafikusokat célozza meg. A 32 colos, Pro Display XDR névre keresztelt készülék 6016 x 3384 képpontos felbontással büszkélkedhet, így még a sasszeműeknek is látványorgiát biztosít majd.

Csakhogy van vele egy pár apróbb probléma. Az első rögtön az ára, hiszen az olcsóbb változat 4999 dolláron nyit, amely átváltva cirka 1,4 millió forint, a nanotextúrás változatért pedig már 5999 dollárt kérnek. Akik otthon vannak ezen a téren, azok bizonyára tisztában vannak vele, hogy ennél jóval olcsóbban is brutális monitorok vannak a piacon, ám ez még semmi.

A legdurvább dolog az, hogy ehhez még nem jár semmiféle állvány, így azt külön kell megvásárolnunk. Itt is két változatot kapunk, ám mindkettő bődületes lehúzásnak tűnik. Ha falra szeretnénk rögzíteni a monitort, akkor ezt VESA konzollal tehetjük meg, csak hogy a monitoron nincsenek lyukak, így ehhez egy adapter szükséges, amely cirka 60 ezer forintba kerül.

Így néz ki egy 999 eurós állvány..

Az asztali állvány még ennél is durvább, és szavakat sem találunk rá, hiszen 999 dollárért juthatunk hozzá. Tehát közel 300 ezer forintot kell egy sima lábra költenünk, melyet minden gyártó alapból ad a termékéhez. Hiába veszi majd meg valaki a monitort, azt maximum valaminek nekitámasztva tudja majd azt használni, amíg ki nem köhög egy kisebb vagyont talpára, vagy a konzolra. Hogy van-e erre bármiféle ésszerű magyarázat? Az kötve hisszük.

Forrás: Engadget

Szólj hozzá