Facebook Lite – megoldás a lassulásra

A Facebook és a Messenger applikációk a Play Áruház éllovasai. Viszont van velük egy nagy baj! Igen nagy igényük van a mobiltelefon erőforrásaira nézve, amit sok készülék akár a középkategóriában is nehezen biztosít. Ez az állapot egyre jobban elharapódzik az új funkciók miatt, és sokan tapasztalhatják, hogy használhatatlan szintre lassul a telefonjuk. Erre nyújt megoldást a Facebook Lite!

Nem véletlen, hogy sokan ismerik ezt az opciót, hiszen manapság már több, mint 200 millióan használják annak ellenére is, hogy a világ több részén nem is elérhető. A szép kerek szám elérését maga Mark Zuckerberg jelentette be egyik bejegyzésében. Szerencsére kis hazánákban elérhető az alkalmazás teljesen ingyen a Play Áruházból.

Az egyik statisztika szerint a mobil Facebook felhasználóknak már több, mint 10%-a a Lite verziót használja. Azért olyan jó ez a program, mert nagyon kicsi a hardverigénye, illetve az adatforgalmat is csak mértékkel fogyasztja. Ajánlatos minden olyan embernek ezt használni, akinek gyengébb konfigurációval rendelkező telefonja van, ráadásul még az adatforgalma is kevés.

Forrás: Facebook

No Responses

Szólj hozzá