Így olvasd el a Messenger üzenetet, ha azt akarod, hogy a küldő ne tudjon róla

Biztosan sokan vagytok úgy, hogy nem olvassátok el a Facebook Messengeren kapott üzenetet, mert éppen nem lenne időtök válaszolni, és féltek, hogy a másikat ez zavarni fogja. Szerencsére van megoldás a problémára.

A Messenger egyik közkedvelt és egyben az egyik legutáltabb funkciója az, hogy rögtön visszajelzést kap az üzenetküldő, ha elolvasták az üzenetet. Rengeteg vicc szól ilyen szituációkról, előszeretettel figurázzák ki az ilyen helyzeteket.

Lássuk be, baromira frusztráló tud lenni, ha felteszünk egy kérdést, és ennek ellenére még órák múlva sem érkezik válasz (pedig tudjuk hogy látta a másik fél, ugye..). Ennek az ellentettje is igaz, pont ezért valószínűleg sokan próbálunk odafigyelni erre. Ezért is van, hogy inkább nem olvassuk el az üzenetet, mert éppen nem lenne időnk válaszolni.

Erre nyújt megoldást az az apró trükk, miszerint az üzenetre kattintás előtt állítsuk repülő üzemmódra a telefont, ezzel megszakítva az internetkapcsolatot. Így kapcsolat híján nem tud visszajelzés küldeni a Messenger, és nyugodtan elolvashatjuk az üzenetet. Ezzel azonban még nem ért véget a dolog, mivel mielőtt visszakapcsoljuk az internetet a repülőmód inaktiválásával, teljesen be kell zárnunk az üzenetküldő alkalmazást (nem elég letenni a háttérbe).

Számítógépen is van lehetőség a funkció meggátolására, méghozzá a Chrome alá telepíthető Unseen for Facebook nevű Chrome bővítmény feltelepítésével.

Forrás: Szeretlek Magyarország

Szólj hozzá