Tesla átverés a Facebookon – Meglepő, de hihetetlenül sokan dőltek be!

Sajnos a netezők nagy része még mindig bekajálja, hogy egy like-kal vagy megosztással iPhone-t és egyéb dolgokat nyerhet, és úgy tűnik, hogy sosem fogynak el azok, akik ezt kihasználják.

Az Index számolt be róla, miszerint péntek reggelre több mint 44 ezer megosztást és 25 ezer “osztva” kommentet kapott egy posztra a Tesla Hungary nevű oldal, ráadásul mindezt 14 óra leforgása alatt, aminek a felét ugye át is aludtuk. (Később a nap folyamán a 60 ezer megosztást is elérte az átverés.)

A poszt szerint egy Tesla Model S-t sorsolnak ki, ami nem mellesleg egy több mint 20 millió forintba kerülő autó. Ezzel csak az a gond, hogy Tesla Hungary mint olyan nincs is, és budapesti bemutatótermük sincs, ahol a majdani “nyertes” állítólag megkapja jutalmát.

Valaki egyszerűen létrehozta az oldalt, és írt egy kamu nyereményjátékról pár mondatot, amiben ráadásul néhány helyesírási hiba is volt. Nehéz elhinni, hogy Elon Musk, a Tesla atyja nevét adná ehhez, lássuk be.

Szerencsére a Facebook sem tolerálja annyira ezeket a kamu posztokat, és a jelentések hatására mostanra eltávolították a bejegyzést, majd nem sokkal később az oldalt is. Nem is lenne ez akkora sztori, ha nem vették volna be ennyien a dolgot. Szinte hihetetlen ez a közel 45.000 megosztás, hiszen egy milliós követésű oldal is általában legfeljebb ezer körül megosztást tud összekaparni még a jobb cikkeire is.

Szomorú, hogy kis hazánk még mindig itt tart, hogy butának nézik az embereket. Ami pedig talán még rosszabb, hogy úgy tűnik, nagyon sokan tényleg beveszik ezt.

Forrás: Index

Szólj hozzá