Február 7-én debütálhat a OnePlus Pad táblagép

Ha valaki esetleg lemaradt volna róla, a OnePlus február 7-re időzített egy eseményt, amelynek főszereplője a 11-es számú zászlóshajó lesz, amely aznap jelenik meg globális forgalmazásban. A bemutatón tiszteletét teheti egy vezeték nélküli fülhallgató, a OnePlus Buds Pro, egy másik készülék, a OnePlus 11R, illetve aznap bemutatkozhat a kínai gyártó első táblagépe is.

Eseménydús kis bemutató lesz ez, mert a bevezetőben említett termékek mellett még mechanikus billentyűzet, meg egy 65 colos televízió készülék is bejelentkezhet, habár billentyűzeteket nem túl sűrűn potyogtatott a gyártó, televíziót már lepleztek le nem egyet, így a mobilok és a fülhallgatók mellett ezek a termékek kevésbé érdekesek. Nem úgy a OnePlus Pad, ami a vállalat legelső táblagépe lesz, amennyiben végre megjelenik.

Már 2021 óta pletykálnak arról, hogy a gyártó tervezi egy táblagép piacra dobását, de ezekből a tervekből eddig nem lett kézzelfogható termék. A legfrissebb szóbeszédek egy 2023-as bemutatóról suttogtak és talán ez a bizonyos februári rendezvény lehet a jeles dátum, amelyet a tablet leleplezésére szánnak. Ami a készülék jellemzőit illeti, gyakorlatilag vakon repülünk, fogalmuk sincs, hogy milyen specifikációkkal érkezik majd a OnePlus táblagépe.

Oppo Pad

Ha fogadni kellene, akkor a pénzünket arra tennénk, hogy az új készülék igazából nem is lesz új, hanem egy átcímkézett Oppo Pad, vagy Oppo Pad Air kerülne aznap leleplezésre. Ha esetleg valaki nem tudná, hogy ez miként lehetséges, nekik eláruljuk, hogy a két gyártó közös befektetői csoport tulajdonát képezi és a kutatási, illetve fejlesztési részlegük is teljesen közös. A két készülék közül az Oppo Paddal járnánk jobban, mert annak belsejében Qualcomm Snapdragon 870 lapkakészlet teljesít szolgálatot, aminél nyilván vannak újabbak, de azért ez mégis csak egy zászlóshajó-lapka, kellően elegendő nyers számítási teljesítménnyel.

Végszó gyanánt érdemes megjegyezni, hogy ezeket az értesüléseket a gyártó részéről senki nem erősítette meg, vagyis érdemes fenntartásokkal kezelni azokat. Nem lehetetlen, hogy február 7 lesz a napja annak, hogy az első OnePlus táblagép bemutatkozik, de ne legyetek csalódottak akkor sem, ha mégsem érkezik meg a készülék.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá