Fejlesztett zajszűréssel és LHDC támogatással debütált a Nothing Ear (2) fülhallgató

A Nothing Phone mobilokért felelős Nothing Tech, a korábbi OnePlus alapító, Carl Pei cége most egy új vezeték nélküli, prémium fülhallgatóval rukkolt elő: köszöntsétek a Nothing Ear (2) fülest! A készülék fejlesztett zajszűréssel, a nagy felbontású LDHC kodek támogatásával és 36 órás üzemidővel debütált.

Volt már a szérián belül egy másik füles, ami a formatervet illeti, nem történtek nagy változtatások, de a specfikációk között bizony könnyen tetten érhető a fejlődés. A Nothing Ear (2) ugyanis támogatja az LHDC 5.0 audiokodeket, ami lehetőve teszi a Hi-Res hang streamelését.

A fülesek mostantól egy személyre szabható hangprofillal is bírnak, ezzel a felhasználó – a Nothing X társalkalmazás bevonásával – a fülest a saját hallásához igazíthatja. Az applikációban equalizer beállítások is vannak, így tovább finomíthatjuk a hangzást, ízlésünknek megfelelően.

A Nothing Ear (2) adaptív, aktív zajszűréssel is rendelkezik, amely a felhasználó egyedi fülformája és a környezet alapján igyekszik kiszűrni a nem kívánt zajokat. A gyártó frissítette a 11,6 milliméteres meghajtókat egy új membránegységgel, amely grafén és poliuretán felhasználásával készült. A hangok rögzítésén is csiszoltak, a szél mostantól még kevésbé fog zavarni hívások közben. A fülhallgató támogatja a kettős párosítást is.

Akárcsak a legtöbb hasonló fülhallgató, ez is rendelkezik egy töltőtokkal, amelynek segítségével az akkumulátoros üzemidő elérheti a 36 órát is. A tokot USB-C csatlakozón keresztül, illetve legfeljebb 2,5 wattal vezeték nélküli megoldásokkal is feltölthetjük.

A Nothing Ear (2) kompatibilis a Google Fast Pairrel, az akkor jön jól, ha Android rendszerű készülékekkel használjuk, de annak sincs akadálya, hogy a PC-re csatlakozzunk, ilyenkor a Microsoft Swift Pair lesz segítségünkre. A töltőtok IP55, maguk a fülesek pedig IP54 védelemmel rendelkeznek a vízzel és a porral szemben.

A Nothing Ear (2) mától rendelhető a gyártó hivatalos oldaláról, mégpedig 149 eurós áron, ha Magyarországról lépünk be, 63 990 forintos vételárat fogunk látni. Azt egyelőre nem tudni, hogy a füles miként teljesít a gyakorlatban, de így, papíron egy brutálisan jó ár/érték arányú, prémium ajánlatnak látszik. Alig várjuk, hogy kipróbáljuk!

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá