Felderítésre alkalmas robotot fejlesztettek ki az oroszok

Kisméretű felderítő robotot fejlesztett ki a Rosgvardia (orosz szövetségi nemzeti gárda). Fő feladata az ellenséges erők pozíciójának meghatározása.  

Ahogy a sci-fik megjósolták, egyre több robotot használnak a különböző hadseregek. Most az oroszok mutatták be egyik új fejlesztésüket, a KRMM-06-os robotot. Strapabíró külsejének köszönhetően képes átkelni egy 100 méter széles folyón is, és a 15 cm magas akadályok sem okoznak problémát neki. Felszerelték kamerával, hőkamerával, különféle érzékelőkkel.

Bár úgy néz ki, mint egy nagyméretű távirányítós autó 6 kerékkel, annál sokkal többet tud. A járművet elektromos motor hajtja, maximális sebessége 5 km/óra . Teljesen felszerelve 25 kg-ot nyom, így akár hátizsákban is szállítható. Üzemideje körülbelül 2-3 óra, és 200 méter távolságból is üzemeltethető.

A kezelője a távirányítóra szerelt kijelzőn keresztül követheti mit csinál a gép, ráadásul mindezt nagy felbontásban látja. Elsősorban felderítő jármű, de aknák lerakásával nagyobb károkozásra is képes lehet, az ára pedig nem kevesebb, mint 10.000 dollár.

Forrás: rbth

One Response

Szólj hozzá