Felhőjátékra kiélezett kézikonzollal készül a Tencent és a Logitech G

A Logitech G, a PC-s és konzolos perifériákat gyártó cég játékokra összpontosító ága bejelentette, hogy a Tencent Games csapatával együttműködve még idén egy felhős játékra kiélezett hordozható kézikonzolt fognak kiadni. A készülék külsőre hasonló lesz, mint a Steam Deck, ám azzal ellentétben nem a lokálisan futtatott játékok lesznek a fókuszában, hanem a streaming.

Az együttműködésben résztvevő vállalatok már most tárgyalásokat folytatnak az Xbox Cloud Gaming és az Nvidia GeForce Now üzemeltetőivel, ami azt jelentheti, hogy ha sikerül megegyezniük, akkor ez a két szolgáltatás már gyárilag részét képezi majd a kézikonzol által biztosított felhozatalnak.

Ha esetleg nem érted, hogy ez lényegében mit jelent, akkor eláruljuk, hogy a felhős játék során lényegében egy távoli számítógép futtatja az adott játékot, amelyet az internet segítségével jelenít meg a felhasználó készülékén. Az eszköz így csekély erőforrások mellett is képes lesz futtatni a legújabb AAA játékokat, akár útközben is.

Nagyon keveset tudni erről a kis gépről, a bejelentés egyelőre a felhő alapú játékról szól. Nem akarunk spekulálni, de ha igazán hatékonyan szeretnék ezt megvalósítani, akkor a konzolnak rendelkeznie kell valamilyen beépített LTE vagy 5G modemmel. A Tencent egyébként 2020-ban levédetett egy eszközt, amely lényegében egy PC-s kézikonzol, valami olyasmi, mint a Steam Deck.

Persze lehet, nincs semmiféle kapcsolat a mostani bejelentés és a korábban levédetett koncepció között, de az sem lehetetlen, hogy az akkori ötlet végül egy ilyen irányt vett, és a végén egy felhős konzolban ölt majd testet. A Logitech része ebben vélhetően a beviteli eszközök megtervezése lehet, hiszen lényegében ez a cég elsődleges tevékenységi köre. Reméljük, hogy hamarosan több konkrétumot is hallani fogunk erről a bizonyos készülékről, mert ezt a csekély információt egyelőre nehezen lehetne kielégítőnek nevezni.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá