Félmillió dollárba kerül a Caviar arannyal bevont PlayStation 5 konzolja

A Caviar brand mostanra már komoly hírnevet szerzett azzal, hogy olyan mobilokat dobnak piacra, amelyet nemesfémekkel és drágakövekkel díszítenek, ám ezúttal kimozdultak a komfortzónájukból, és a Sony konzoljának külsejét alakították át.

A Golden Rock elnevezésre hallgató PlayStation 5-öt 4,5 kg 18 karátos arany borítja, amely egy szikla felületét próbálja imitálni. Iszonyatos mennyiségű munka elkészíteni, így nagyjából 4 hónapig készül a műremek. Ezen felül a kontrollerek is kapnak némi optikai tuningot, hiszen fekete krokodil bőrrel vonják be őket.

Az aranyozott PlayStation 5-ért 499.000 dollárt, azaz 148 millió forintot kér a Caviar, és mindössze 9 db készül belőle. A hírek szerint ezek nagyon gyorsan elkelnek majd, mivel közel 1.400-an jelezték, hogy szeretnének egy ilyen konzol. Az egyik jelentkező LeBron James, és valószínű a többi is valamelyik gazdag hírességnél landol majd.

A Caviar gondolt a kevésbé “tehetősekre” is, így két másik változatot is piacra dob. Az egyik az autóiparban is használatos karbonfóliával lesz bevonva, és 5.830 dollárba (1,7 millió Ft) kerül, míg a fekete krokodilbőrrel bevont verzió 8.140 dollárba (2,4 millió Ft) kerül.

Mindegyik konzol a PlayStation 5 digitális verziójára épül, így lemezt nem lehet majd belehelyezni, ám akik ennyit kiadnak a konzolért, azok nem valószínű, hogy a használtpiacról vennék a lemezeket, hogy ezzel is spóroljanak néhány dolcsit.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá