Feltekerhető kijelzős okosórán dolgozhat a Samsung

A LetsGoDigital csapata nemrégiben kiszúrt egy szabadalmat, amelyet a Samsung védetett le, és egy feltekerhető kijelzős okosóra koncepciója szerepel benne. Az ötlet nem teljesen új, az LG és az Oppo is villantott ilyen képernyőket, igaz, ők telefonokra képzelték el ezeket a spéci paneleket. Szemlátomást a Samsung mérnökeit is izgatja az ötlet, csak épp egy másik termékkategóriában szeretnék azt alkalmazni.

A szabadalomban egy elsőre kör alakú kialakítású óra látható, de ha jobban megnézzük, látni fogunk egy elválasztást középen. Ez rész egy kamerának is otthont ad, ami ugyan előfordul az okosórák világában, de azért túl gyakorinak nem mondható.

Egy csippentéssel, vagy a korona megérintésével életre kel a varázslat, és a két képernyő elkezd lefelé, illetve felfelé gördülni, majd végül egy ovális alakú előlapot kapunk, ami 40 százalékkal nagyobb kijelzőfelületet jelent. Mégis mire lenne ez jó? Természetesen arra, hogy a készülék több tartalmat jelenítsen meg, nagyobb alkalmazások, részletesebb médialejátszó, aprólékosabb fitneszadatok és más hasonlók válnának elérhetővé egy ilyen technológiának köszönhetően.

Ennyi hajlítható képernyős készülék utána azt gondolhatnánk, hogy a koreai gyártó már rég birtokában van a szükséges hardvernek. Ez egyáltalán nem kizárt, azonban ez a megoldás felvett néhány aggályt, különösen a tartóssággal és a strapabírással kapcsolatban. Manapság egy okosóra kapcsán egyáltalán nem irreális elvárás a víz és porálló kivitel, de olyanok is akadnak, amelyek a fizikai sokkot is remekül bírják. Az pedig egy igen jó kérdés, hogy egy ilyen feltekerhető kijelzős óra vajon mennyire bírná a kiképzést? Talán épp az ilyen megfontolások miatt nem leptek még meg bennünket egy hasonló eszközzel.

Nem csupán a tartósság, de a praktikum is megkérdőjelezhető, hiszen azért manapság a legtöbb embernek van egy telefonja is az óra mellett, ha valóban több információ, nagyobb képernyőfelület kell, akkor egyszerűen csak elővesszük a mobilt, és azon intézkedünk. Persze mint mindig, most is muszáj hozzátennünk, hogy egy szabadalmi bejelentés, egy levédett koncepció még nem feltétlenül jelent kereskedelmi forgalomba kerülő terméket.

Forrás: AndroidAuthority

Szólj hozzá