Féltucatnál is több érzékelő lehet a Xiaomi pop-up kameráján

A szabadalmi dokumentumok böngészése kiváló módja annak, hogy betekintést nyerjünk az adott gyártó fejlesztőinek fejébe, illetve hogy mivel is kísérleteznek a színfalak mögött. A Xiaomi koponyái sosem unatkoznak, hiszen állandóan valami érdekes szabadalom kerül ki tőlük, most például egy olyan telefon ötletét nyújtották be a kínai szellemi tulajdonokkal foglalkozó hivatalnak, aminek egy rakás érzékelővel ellátott pop-up kamerája van. 

Nem akármilyen ötlet ez, mivel a felugró modulon nem csupán az elő-, hanem a hátlapi képrögzítők is helyet kaphatnának. A szabadalmi dokumentációhoz mellékelt ábrákon három különböző variációban látható a Xiaomi koncepciója, az egyiken például duál kamerakészlet virít a pop-up modul előlapján, míg a hátoldalán szintén két érzékelő található, de olyan is akad, amelyiken duál szelfikamera, valamint összesen 5 hátoldali szenzor látható.

Az alábbi kép csak egy koncepció, de kicsit azért hasonlít a fenti tervekhez:

Azt persze fontos tisztázni, hogy egy benyújtott szabadalom még nem feltétlenül jelenti olyan termék érkezését, ami végül eljut a felhasználók kezébe. Mindenesetre azért érdekes lenne látni, hogy a kínai gyártó miként volna képes ilyen sok érzékelőt egy felugró modulra pakolni. Bár mérget nem vennénk rá, azért nem lehetetlen, hogy fogunk még találkozni ezzel az ötlettel egy jövőbeli Xiaomi készüléken.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá