FIMI PALM – gimbal és akciókamera egyben

A FIMI PALM lényegében nem más, mint egy gimbal és kamera, egyetlen eszközben. Gyakorlatilag 1 készülék áráért kapsz 2 gépet, ami elsősorban azoknak lehet jó vétel, akik folyamatosan mozgásban vannak, és ezt a mozgást szeretnék a lehető legjobb minőségben megörökíteni. A gépezet könnyű, jól felszerelt, széles látószögű a kamerája, ráadásul minden további nélkül rögzít 4K felbontásban, 1000 Mbps bitrátával.

A FIMI PALM gimbal/kamera most mindössze cirka 47 700 Ft-os áron rendelhető a GearBest webáruházából, persze a tényleges ár mindig az aktuális árfolyamok függvénye. Ha szeretnél többet tudni, netán rendelni, akkor érdemes a lenti linkek valamelyikén tájékozódni!

Külső

Ez egy stabilizátor, amibe a leleményes szakemberek beleépítettek egy kamerát is, így elképesztően stabil mozgóképet lehet vele készíteni, szinte minden körülmények között.

A készülék 3,05 x 2,27 x 12,70 cm-es dimenziókkal, valamint 120 grammos tömeggel rendelkezik, szóval nem túlzás azt állítani, hogy simán zsebre lehet vágni, ha szükséges.

 

A gyártás során igényes ABS műanyagot használtak a kínai cég dolgozói. Amit még érdemes megemlíteni a külalak kapcsán az, hogy a szerkezet saját kijelzővel is bír, ami 1,22 colos és 240 x 240 pixeles a felbontása. Ez egy érintésérzékeny panel, amivel a készülékeket irányítani is lehet a lentebb lévő joystick gomb mellett, avagy helyett.

Hardver és funkciók

Igazán egészen hosszú cikket is lehetne arról készíteni, hogy mi mindent is tud ez a masina, de nem akarunk titeket elárasztani a rengeteg információval, így maradjunk csupán a legfontosabbaknál. A készülék belsejében egy háromtengelyes stabilizátor található, ez iktatja ki a remegés okozta minőségromlást a videókon.

A beépített kamera nélkül persze talán nem volna közel sem olyan érdekes ez a gép, főleg hogy egy 128 fokos szögben látó ultraszéles modulról van szó, ami 4K felbontású videókat készít, mégpedig egy Huawei által készített ISP modul segítségével, így olyan részletek is rögzítésre kerülnek, amik talán eredetileg elkerülték a figyelmedet, mondjuk egy ufó vagy valami más érdekesség.

Viccet félretéve, számos spéci felvételi üzemmód van a timelapse, a hyperlapse illetve a Super HDR mellett, a duál mikrofonoknak hála pedig nem csupán a képi, de a hangélmény is magas szintű lesz.

Ha nem tetszik a beépített duál mikrofon akkor te is csatlakoztathatsz bármilyen hangrögzítőt a készülék 3,5 mm-es aljzatán keresztül.

A FIMI PALM képes követni az emberi arcokat, lehet vele panoráma felvételeket is készíteni, az érintőképernyő és az 5-irányú joystick segítségével az irányítás pedig könnyű lesz, és teljesen magától értetődő akkor is, ha még sosem volt hasonló készülék a kezedben.

A FIMI PALM belsejében Bluetooth es Wi-Fi modul is van, ami még nagyon jól jöhet, és amelyekkel mondjuk egy olyan konkurens gépet, mint a DJI Osmo Pocket valamiért elfelejtettek ellátni. Beszéljünk kicsit az üzemidőről, mert abban is nagyon erős a FIMI PALM.

Üzemidő

A FIMI PALM belsejében egy 1000 mAh kapacitású akkumulátor található, ami képes akár 240 perces működési időt is biztosítani a készüléknek, persze ebben a HiSilicon vezérlőchipnek is fontos szerepe van. A gimbal/kamera hibrid töltése USB-C porton keresztül történik.

A FIMI PALM gimbalkamera magyar valutára átszámítva nagyjából 47 700 Ft-os áron rendelhető a GearBest webáruházából. Nyilván terjedelmi okok miatt nem tudtunk minden fontos részletet jelen írásba belesűríteni, így ha szeretnél többet tudni, netán rendelni, akkor érdemes a lenti linkek valamelyikére kattintani! Minden esetben két hivatkozást fogtok találni, az alsó egy magyarra fordított GearBest oldalra visz benneteket, igaz a fordítás gépi, de talán jó szolgálatot tesz azoknak, akiknek semennyire sem megy az angol nyelv.

Tippek a rendeléshez:

  • Megbízható oldalról rendelj (pl. GearBest, Banggood, Geekbuying, Geekmaxi, Tomtop, Aliexpress, stb.).
  • Fizess PayPallel, ha van rá mód, mert ez védelmet nyújt.
  • 35 euró (~40 dollár) végösszeg alatti rendelésnél nincs vámolás, nyugodtan rendelhetsz.
  • Drágább terméket vásárolj EU raktárról vagy valamilyen vámmentes szállítási móddal (pl. Priority Line/EU Priority Line).

További hasznos tudnivalók a KínaiGuru oldalán.

Forrás: GearBest

Szólj hozzá