Fontos információk szivárogtak ki az Iphone 8-ról

Az iPhone 10. születésnapjára egy nagy dobásra készülhetnek az Apple kedvelők. A Slashleaks kiszivárogtatott egy konstrukcióképet, hogy hogyan is nézhet ki a jubileumi modell, amiben mint láthatjuk négy kamera is helyet kaphat.

Az elülső kamerák illetve a Home gomb valószínűleg magába a kijelzőbe lesznek integrálva, ami eléggé nagy újításnak számít, habár a Samsung Galaxy S8-ban hasonlóan igyekeztek eltüntetni így a fizikai Home gombot. Tehát az iPhone 8 már eléggé vékony kávával, közel teljes előlapi kijelzővel jönne. Vélhetőleg egy 5,8 colos OLED kijelzőt kap majd, de erről még nincs egészen pontos információ, de az Apple és a Samsung szerződése is ezt támasztja alá.  A kamerákról egyenlőre annyit lehet tudni, hogy a szelfikamera 3D-s szenzort és az arcfelismerő funkciót kap, valamit azt, hogy a két hátlapi lencse függőlegesen helyezkedik el egymás alatt.

Mint látjuk a terveken, a külalak inkább minimalista lesz. A hangerő gombok bal oldalt, míg a lezáró gomb és a Nano SIM tálcája jobb oldalon helyezkednek el. Alul két hangszóró és maga a töltő csatlakozó kapott helyet, ami egyben az elődhöz hűen a vezetékes fülhallgató aljzata is. A kamera még mindig kissé kiáll a hátlapból de valószínű ez már az Apple “névjegye” marad, mint az iPhone 7 esetében is. Hardveres tekintetben annyit lehet tudni , hogy egy 10  nm-es A11-es processzort kaphat, ami az Apple saját fejlesztése. Lehetőség lesz a vezeték nélküli töltésre, illetve írisz szkenneres titkosításra is. Az iPhone 7-hez hasonlóan víz és por álló lesz, és ami még hatalmas újítás lehet az Apple-nél, hogy USB-C csatlakozóval érkezhet, leváltva a megszokott Lighting portot. A RAM valószínűleg 3 GB lesz, a belső tárhely kapacitása pedig egyenlőre ismeretlen, de valószínűleg 64- és 256 GB közötti választék lesz elérhető. Az üzemidő nem túlságosan nagy erőssége az iPhone-oknak, de az OLED kijelző és az új lapkakészlet takarékosabb mivolta miatt valószínűleg ez a tulajdonsága is javulni fog.

Ezeket olvasva ki az aki ne várná az új Apple zászlóshajóját? Természetesen ezek mind csak előzetes információk, hiszen közel 10 prototípus áll tesztelés alatt, és messze még a bemutató. Mivel a pontos részletek még kiforratlanok és a készülék megjelenése is távolabbi időpontban várható, így pontosabb információkat majd a következő hónapokban tudhatunk meg.

Forrás: PhoneArena, Macrumors

Szólj hozzá