Friss hírek a hamarosan bemutatkozó iPhone szériáról

Sokan csalódottak voltak, hogy az Apple végül nem mutatta be a szeptemberi event alkalmával az iPhone 12 szériát, ám a legfrissebb hírek szerint nem is kell már olyan sokat várnunk rájuk.

A British Telecom vezérigazgatója, Marc Allera szólta el magát egy interjú közben, miszerint már csak napokra vagyunk az iPhone 12 széria bemutatójától. Ez egybevág azzal a híreszteléssel, miszerint október 13-án mutatja majd be az Apple a készülékeket.

Véleménye szerint az új iPhone-ok jócskán megdobják az 5G hálózatok népszerűségét, hiszen az idei széria már kihasználja majd a fejlettebb hálózat előnyeit. Idén négy modell érkezik, amelyek elnevezésében változás várható, hiszen egy népszerű szivárogtató szerint a legkisebb modell az iPhone 12 Mini névre hallgat majd.

Jó hír, hogy immáron mindegyik készülék AMOLED kijelzővel érkezik, ám sokan csalódottak lesznek, hiszen mindegyik modell 60 Hz-es kijelzővel érkezik. Ez elvileg azért hiúsult meg, mert az Apple nem tudta a szükséges chipeket beszerezni. Az A14-es chip már teszten is járt, és bár a növekedés minimális, ám a hírek szerint cserébe jobban takarékoskodik majd az energiával.

Az Apple állítólag minden megtett, hogy ne kelljen nagyon megemelni az árakat, ám sajnos az 5G technológiához szükséges alkatrészek kifejezetten drágák. Minimális áremelkedés várható az tavalyi szériához képest, ám ha hihetünk a pletykáknak, akkor ennek ára is van, hiszen idén már a töltő és a headszet is kimarad majd a készülékek dobozából.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá