Furcsa hiba került a legfrissebb iOS-be

Alig néhány napja mutatta be az Apple az iOS 14. verzióját, amiben már meg is találták az egyik legnagyobb hibát, amely miatt bizonyára bőven kap majd kritikát a gyártó.

Az Apple gyakorlatilag az iOS megalkotásának első pillanatától igyekszek megvédeni a zárt rendszerét, és természetesen a saját alkalmazásaikat részesítik előnyben, amely miatt sokat bírálják őket. A legfrissebb iOS-ben azonban megjelent egy új funkció amelynek segítségével megváltoztathatjuk az alapértelmezett böngészőt és az email kliensünket is.

Nyilván sokan éltek a lehetőséggel, így hamar kijött a “hiba”, miszerint hiába állítjuk át ezeket, minden újraindítás után visszaáll a rendszer az alapértelmezett Apple programokra, és “elfelejti” az általunk megadott beállítást. Így tehát ha meg is adjuk az általunk preferált böngészőt, amint lemerül a mobilunk, vagy esetleg újraindítjuk, máris kezdhetjük újra a beállítást, mivel újfent a Safari és az Apple mail lesz az alapértelmezett.

Bizonyára sokan megvádolják majd a gyártót, hogy esetleg direkt felejtette bent a hibát, ám valószínűleg nem ez a helyzet, és minden bizonnyal hamarosan javítják majd a dolgot. Addig is ha valaki nem az alapértelmezett programokat akarja használni, annak érdemes elkerülnie a telefonja lemerítését.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá